A CME bitcoin index árjegyzést indít

A Chicago Mercantil Exchange, a CME bitcoin index árat közöl mostantól minden nap.

A CME a világ egyik legnagyobb határidős ügyletekkel foglalkozó vállalata négy nagy tőzsdét tart fenn. A CME, a CBOT, a NYMEX és a COMEX tőzsdék mind a vállalatcsoport részei. A kereskedőház mostantól minden kereskedő számára elérhetővé teszi a napi kriptopénz árjegyzést.

CME bitcoin index

bitcoin árfolyam grafikonA Bitcoin Real Time Index (BRTI – valós idejű bitcoin index) számításának alapja a globális kereslet és kínálat amit egy aggregált kereskedési könyvbe gyűjtenek össze. A Bitcoin Reference Rate (BRR – bitcoin referencia ráta) egy olyan viszonyítási alapráta, ami naponta közli a bitcoin amerikai dollárban kifejezett értékét.

A CME bitcoin index referencia árai minden nap londoni idő szerint délután 15 órakor frissül.

A BRTI és a BRR indexek összefogalalják az információt a bitcoin tőzsdéken jegyzett áráról. Olyan globális bitcoin kereskedési platformok adatait dolgozza fel a CME bitcoin index, mint a Bitfinex, Bitstamp, Coinbase, Genesis Global Trading, itBit és a Kraken.

CME és a digitális eszközök

A CME csoport szerint az index létrehozásának fő célja, hogy az ügyfeleiknek egy friss és pontos bitcoin árforrást tudjanak kínálni. Ezáltal értékelhetik a digitális és kriptografikus eszközöket, melyekkel a blokkláncon kereskednek.

Az új származtatott termék bevezetését hónapokig tartó fejlesztési munka és tesztelés előzte meg.

A cégcsoport vezetősége többször nyilatkozott már, hogy érdeklődnek a kriptotechnológia iránt. Sandra Ro, a csoport egyik igazgatója kifejtette, hogy a bitcoin alapú, tőzsdén kereskedett befektetési alapok, a bitcoin ETF-ek száma egyre nő.

Bitcoin árak

Az új CME bitcoin indexek felhasználhatóak egy határidős ügylet megkötésénél. Így könnyebben lehet majd bitcoinnal kereskedni és portfóliót építeni Daniel Master, a Global Advisors befektetési igazgatója szerint.

A bitcoinnal való kerekedés egyelőre körülményes folyamat. Az amerikai bróker cégek jellemzően még nem foglalkoznak kriptopénzek kereskedésével, ezért a kereskedőknek saját számlát kell nyitni közvetlenül a bitcoin tőzsdei platformokon. Több tucat bitcoin tőzsde érhető el, sokuk azonban nincs szabályozva sem. A kereskedés előnyeiről és hátrányairól már mi is írtunk a napokban.

Nem a CME az első a hagyományos tőzsdei szektorban amely a digitális eszközök irányába nyit. A hónap elején a Tullett Prebon jelentette be, hogy bitcoin árjegyzés szolgáltatást indít. A kriptopénzek népszerűségének növekedése töretlen. Egyre több nagy piaci szereplő indít bitcoin alapú befektetési termékeket, ami egyre több befektetőt vonz a kriltopénzek világába.

A napi bitcoin indexek árfolyamai a CME honlapján elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük