A Coinbase befektetőket keres – 1 milliárd dollár a tét

Az egyik legnépszerűbb kriptopénz kereskedési platform a Coinbase befektetőket keres. Most kezd finanszírozási forrás gyűjtésébe a bitcoin tőzsde melynek célja összesen 1 milliárd dollár összegyűjtése több részletben.

Coinbase befektetőket keres 1 milliárd dollár összegben

Még több pénz kell a Coinbasenek

A korábbi beszámolók alapján a Coinbase bitcoin tőzsde mostani forrás igénye a kriptopénz üzletág akár legnagyobb külső külső finanszírozási köre lehet. A Brian Armstrong és Fred Ehrsam alapította cég már eddig is jelentős összegű pénzt gyűjött össze a meglévő platform kialakítására. Eddig ugyanis már 116.5 millió dollár összegben kaptak különböző befektetőktől finanszírozást, melyek közt szerepel több kockázati befektető cég is, mint a Andreessen Horowitz, a Union Square Ventures. De több bank és pénzügyi intézmény is beállt már korábban a Coinbase mögé, mint például a NYSE New Yorki tőzsde is.

A Coinbase most 1 milliárd dollár forrás összegyűjtését tűzte ki célul mely több országot érintő tevékenység fejlesztésére fognak fordítani. A forrásigény feltehetőleg az utóbbi hónapokban tapasztalt rendkívüli bitcoin árfolyam emelkedés miatt megnövekedett kereslet miatt is jelentkezhetett. Első körben 100 millió dollárra keresnek befektetőket a Wall Street Journal múlt heti beszámolója szerint, azonban idővel ez az összeg összesen 1 milliár dollárra fog nőni a nyilatkozó meg nem nevezett források szerint.

Országhatárokon átnyúló fejlesztések a Coinbasenél

Megnövekedett az igény a kriptopénzek iránt Ázsiában - coinbase befektetőket keres

A nagyobb likviditásra az országhatárokon túlnyúló fejlesztési stratégia megvalósítására van szükség. Ázsiában jelentősen megnövekedett a kereslet a kriptopénzek irányába, mely egy vonzó piacnyitási lehetőséget jelent a Coinbase számára. Az új finanszírozási körrel pedig megerősíthetik majd a jelenlétüket a japán, a kínai és a dél-koreai kriptopénz piacokon.

A forrás egy részét a meglévő funkciók fejlesztésére is költik majd. Az utóbbi időkben a többi bitcoin tőzsdéhez hasonlóan a Coinbasen is többször tapasztaltak leállást a felhasználók a megnövekedett forgalom miatt. Az új felhasználók miatt megnövekedett forgalom volt, hogy az oldal teljes leállásához is vezetett. Ezért a forrás egy részét bizonyosan az infrastruktúra fejlesztésére is fogják majd fordítatni.

Egyelőre nincs konkrét információ a Coinbasetől a finanszírozás részleteiről. Most még az sem ismert, hogy milyen befektetők vesznek majd részt ebben a finanszírozási körben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük