Coinbase chat applikáció készül a kínai WeChat alapjain

Saját fejlesztésű, ethereum alapú chat applikáción dolgozik a Coinbase kriptopénz tőzsde. Az inspirációt a kínai WeChat alkalmazás adta a fejlesztőknek.

Token, a Coinbase chat applikációja

A projekt stílusosan a Token nevet kapta. Három fő funkcióval rendelkezik majd az alkalmazás. Lehetőség lesz biztonságos és titkos módon üzenetet küldeni és tartalmaz majd egy Ethereum pénztárcát is az applikáció. Ezen kívül pedig az Ethereum alkalmazások is elérhetőek lesznek majd a programban.

A Coinbase az alábbiakat írta egy blog bejegyzésben kedden, melyben bemutatták az új chat applikációt.

“A WeChat applikáció adta a fejlesztői csapatunknak az ihletet, amely mára már igen nagy mennyiségű digitális tranzakciót kezel Kínában. Szerettünk volna valamit készíteni a világ többi részén élőknek is. Valamit, ami nyílt forráskódon nyugszik.”

Brian Armstrong, a Coinbase igazgatója további információt is megosztott a chat alkalmazásról Twitteren. Elmondta, hogy az applikáció, a mögöttes fejlesztés és működés a Coinbase leányvállalataként, függetlenül fog működni, akárcsak például a GDAX platform. A céljuk, hogy egy önálló márkanevet hozzanak létre.
Pénzküldés és üzenetváltás egy helyen
A Coinbase chat programja egy web böngészőhöz hasonló applikációban fog futni, melyben a több funkció egymás mellett érhető majd el. Azaz a chetelés mellett a mikrofizetés is közvetlenül használható lesz majd.

Mindezt a jó ügy érdekében

Az applikáció fejlesztése mögött egy jó ügy áll. A Coinbase szeretné eljutattni a modern pénzügyi szolgáltatásokat a világ több milliárd emberéhez, akik nem rendelkeznek kellő infrastruktúrális háttérrel a bankoláshoz.

“Úgy gondoljuk a modern bankolásnak mindenki számára elérhetőnek kellene lennie. Az okostelefonok és a digitális valuták segítségével ez meg is valósítható.”

Könnyen küldhetünk kriptopénzt az ismerőseinknekA humanitáris indoklást egy új blokklánc alkalmazás fejlesztésre már többször hallhattuk az utóbbi időben. Nem rég mi is beszámoltunk például a Humaniq projektről, mely szintén az elmaradottabb régiók bankolási problémáit oldaná meg egy új fejlesztésű applikáció segítségével.

A Token fejlesztői ezen kívül hozzátették, hogy hosszútávú céljuk, hogy még több mindenkihez jutassák el az Ethereum blokkláncot. Valamint, hogy egyre többen kapcsolódjanak be az ethereum alapú applikációk fejlesztésébe. A Coinbase víziója, hogy a digitális pénzekre ne mint spekulatív befektetési formára, hanem mint egy fizetési hálózatra tekintsenek az emberek a jövőben.

 

 

***NYISS MOST SZÁMLÁT A COINBASE BITCOIN VÁLTÓNÁL, VÁSÁROLJ 30 000 HUF (100 USD) ÉRTÉKBEN KRIPTOPÉNZT ÉS JÓVÁÍRNAK 3000 HUF -ot (10 USD) A SZÁMLÁDON! REGISZTRÁLJ EZZEL A LINKKEL. A LINKKEL EGYBEN A BITCOIN BÁZIS MŰKÖDÉSÉT IS TÁMOGATOD 3000 HUF -val.***