A Coinbase bejelentette, listázza a Dogecoint – a mémcoin árfolyama megugrott

A Dogecoin nem adja fel, a mémcoin árfolyama 30%-ot emelkedett, miután a Coinbase bejelentette, hogy hamarosan listázni fogja Elon Musk kedvencét.

A kriptopénzek árfolyama az elmúlt napokban bezuhant, különösen a Dogecoiné. De az amerikai kriptotőzsde, a Coinbase mai bejelentése, miszerint hamarosan listázza a negyedik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénzt, lendületet adott a digitális pénznek. A Dogecoin a hír hallatán új életre kelt, csütörtökön még 0,38 dolláron kereskedtek vele, a cikk írásának idején már 0,522 dollárt ért egyetlen DOGE.

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója kijelentette, hogy a kriptotőzsde óriás a következő 4-6 hétre tervezi a DOGE kereskedésének indítását.

A Dogecoin mémcoin, amelyet 2013-ban hoztak létre a Shiba Inu kutya tiszteletére, a kriptoközösség egyik legnépszerűbb kriptovalutájává vált. Ehhez természetesen Elon Musk is nagyban hozzájárult Twitteren való trollkodásával. A korábban maximum csak borravalónak vagy jótékonysági célokra használt kriptopénz ma már az egyik legfelkapottabb spekulatív befektetési eszköz.

Az év eleje óta több mint 4800%-kal emelkedett az árfolyama, ami 60 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációra repítette a Dogecoint.

A DOGE hívők abban reménykedtek, hogy a Dogecoin átlépi az 1 dolláros határt, amikor a “Dogefather” Musk május 8-án a “Saturday Night Live” házigazdája volt. Tévés fellépése után azonban beszakadt az árfolyam és 0,43 dollárig meg sem állt. A kriptopénz azóta is küszködik, a Coinbase bejelentése tehát épp jókor érkezett. Az, hogy a hír csak rövid távon lendítette-e fel a kriptovaluta árfolyamát, vagy pedig hosszabb távon érezteti majd hatását, azt nem tudni még.

Egy március 31-i a Messari ugyanakkor azt írta: “A Coinbase tőzsdei bevezetése a legnagyobb hatással van a kriptovaluták árfolyamára… A Coinbase listázása gyakrabban vezet az eszközök hozamának növekedéséhez.”

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.