Szavazást indított Elon Musk – a Tesla elfogadhatja a Dogecoint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Elon Musk szavazást indított a Twitteren. Arról faggatta a közösségi média népét, hogy a Tesla elfogadja-e a Dogecoint fizetőeszközként. Bár a bejegyzést követően a mémcoin árfolyama azonnal 20%-kal megugrott, a cikk írásának idején ismét mindössze 0,4790 dolláron kereskednek a múlt héten még rekordokat döntögető kriptopénzzel.

Elon Musk továbbra is támogatja a legnépszerűbb mémérmét, a Dogecoin-t. A Tesla vezérigazgatója ezért szavazást indított, hogy az elektromos autógyártó óriás elfogadja-e a DOGE-t. Az 55 millió követővel rendelkező vállalkozó villámgyorsan rengeteg választ kapott a közösségtől, akik az igenre tették le a voksukat.

Ahogyan mindig, most is megugrott Musk tweetjének hatására a Dogecoin árfolyama, de néhány órával a bejegyzése után a kedélyek lecsillapodtak és ismét csak 0,4790 dollár egy DOGE.

Musk Twitteren megosztott kérdése elég erőltetettnek tűnik, miután szombaton a Saturday Night Live tévéműsor házigazdájaként leszerepelt. A közösség azt várta, hogy a Dogecoint a végletekig fogja magasztalni, ehelyett átverésnek nevezte. A kriptopénz árfolyama a műsor alatt 0,75 dollárról 0,42 dollár alá zuhant, és azóta sem talált magára.

Ettől függetlenül a DOGE még mindig az év legjobban teljesítő kriptovalutái között szerepel. Musk mellett többek között Snoop Dogg, Mark Cuban és a Kiss frontembere Gene Simmons is támogatja.

Emellett több neves vállalat is engedélyezte a Dogecoin fizetést, mint például a Dallas Mavericks és az AirBaltic légitársaság. Ha azonban a Tesla valóban elfogadja a DOGE-t, akkor messze a legnagyobb cég lesz, mely fizetőeszközként is felkarolja a viccnek szánt digitális pénzt.

Az év elején az elektromos járműóriás engedélyezte a bitcoinos fizetéseket, sőt, azt mondta, hogy minden pénzeszközt BTC-ben fog tartani ahelyett, hogy készpénzre váltaná. Ez azután történt, hogy a vállalat 2021 januárjában 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt a legértékesebb kriptovalutából.

További érdekes cikkeink a Dogecoinnal összefüggésben:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.