Együttműködésbe kezdett a Coinbase és a Stripe, támogatják a stabilcoin fizetéseket

A Stripe és a Coinbase új partnerséget jelentett be az onchain bevezetése és a gyorsabb, olcsóbb pénzügyi infrastruktúra biztosítása érdekében. A Stripe támogatásával tovább bővülhet a Base, ezáltal gyorsabb és olcsóbb tranzakciót kínálva a felhasználóknak.

A Coinbase cserébe a Stripe egyes funkcióit teszi elérhetővé a Wallet platformon, hogy a felhasználók hitelkártyával és Appe Pay-el is vásárolhassanak digitális eszközöket.

Együttműködik a Coinbase és a fizetési óriás Stripe

A Coinbase kriptotőzsde és a Stripe fizetési vállalat új partnersége mindkét ügyfélkör számára számos előnyös lesz. A tőzsde június 27-i közleményében kifejtette, hogy a partnerség célja az onchain bevezetésének ösztönzése három kulcsfontosságú funkció révén.

Az első az USD Coin támogatás hozzáadása a Base-en a Stripe kifizetésekhez, ami gyorsabb nemzetközi pénzátutalásokat tesz lehetővé több mint 150 országban. A második újításnak köszönhetően az USDC elérhetővé válik a Stripe fiat-kriptó on-rampen, ami megkönnyíti a digitális eszközök vásárlását. Emellett a Coinbase integrálja a Stripe on-rampját, lehetővé téve a hitelkárta és Apple Pay vásárlásokat.

A Base támogatásával a Stripe globális felhasználói hálózata gyorsabb és olcsóbb pénzátutalásokat hajthat végre. A Base a biztonságos, alacsony költségű és fejlesztőbarát tranzakciós infrastruktúrájának köszönhetően gyorsan a leggyakrabban használt 2. rétegű megoldássá vált. A láncot nyitott ökoszisztémaként külső fejlesztők is építhetik, ezáltal lehetővé téve, hogy ne csak a saját termékeit szolgálja ki.

A kriptopénz a pénz jövője, mivel nem korlátozzák nemzetközi határok vagy banki nyitvatartási idő. Emellett csökkenti a súrlódásokat és a díjakat a felhasználók számára. Ez a három kulcsfontosságú integráció erős alapot teremt a Stripe és a Coinbase számára, hogy elkezdhessék egy jobb fizetési jövő építését.

A Stripe újra nyit a kriptofizetések felé

A partnerség híre nem sokkal azután jelent meg, hogy a Stripe hat év szünet után újra belépett a kriptofizetési rendszerbe. A múlt hónapban a cég bejelentette, hogy elfogadja az USDC stabilcoin fizetéseket a Solana, Ethereum és Polygon blokkláncokon.

Érdekesség, hogy a Stripe volt az egyik első olyan fizetési szolgáltató, amely Bitcoin BTC Price BTC Price alapú szolgáltatásokat kínált 2014-ben. Azonban később, 2018-ban megszüntette a digitális valuta támogatását. Akkor azzal magyarázták a döntést, hogy a Bitcoin “egy elég szörnyű fizetési mód” volt abban a korszakban.

Ez mostanra gyökeresen megváltozott, mivel egyre több pénzügyi szereplő nyit az új blokklánc alapú megoldások felé. Az integráció és az elfogadás hamarosan nem versenyelőnyt, hanem egy kötelező elemet jelenthet a vállalatok számára.