Új értékelőrendszerrel bővült a CoinMarketCap

A Flipside Crypto blokkláncelemző startup a kriptopénzeket egy átfogóbb módon elemző és rangsoroló algoritmusa már a legnagyobb kriptoadat-szolgáltatón is elérhetővé vált.

A Fundamental Crypto Asset Score (FCAS) mérőszám – amely olyan tényezőket figyel, mint a fejlesztői aktivitás, valamint a tranzakciók többféle adata – nemrég felkerült a CoinMarketCap oldalára. Ezen kívül olyan híroldalakon vált elérhetővé, mint a MarketWatch, a The Street és a Stockwits. A lépés azelőtt történik, hogy CMC elindítja első, áprilisra időzített Android alkalmazását.

Carylyne Chan, a CoinMarketCap globális marketingvezetője a CoinDesknek elárulta, hogy a könnyen használható mérőszám átláthatóbbá teszi a felhasználók számára az eszközök fejlődését. Chan elmondása szerint weboldaluk 2018-ban 125 millió egyedi látogatót számlált.

Hozzátette:

[…] több eszközzel és FCAS-hoz hasonló fundamentális elemzéssel az áttekintés jóval holisztikusabb lesz, ellentétben azzal, ha csak a címoldalt néznénk meg az árat.

Elmondta, hogy az együttműködés egy nagyobb projekt része, amelynek célja, hogy oktatási anyagokkal töltse meg a CoinMarketCapot. Ilyen például a blokklánc-technológiáról szóló magyarázat, valamint hogy mérjék a különböző csoportok (pl. fejlesztők) milyen hatással vannak az ökoszisztémára.

„Nagyszerű kiegészítés lesz az ár és a piaci adatok mellett” – mondta Chain.

Az új mérőszám a CoinMarketCap oldalán.

Ha eleged van a Coin Market Cap unalmas árindexeiből, csekkold az alternatívákat!

Ősz óta teljes gőzzel

A Flipside 4,5 millió dollárnyi kezdőtőkét gyűjtött novemberben. Azóta számos terméket indított különböző típusú elemzési megoldásokkal. Van köztük fedezeti alapoknak és szakmabeli befektetőknek szánt portfóliókövető, a Hubble Monitor, amelyet olyan vállalatoknak és projekteknek szánnak, amik a felhasználó és a blokklánc közötti interakciókat felügyelik. A Coin Health Libraryt pedig kiskereskedelmi fogyasztók számára készült megoldás és 450 digitális eszközről szolgáltat információkat.

Chan elmondta, hogy oldalletöltések alapján 2018 legnépszerűbb digitális eszközei az XRP, a bitcoin, a tron valamint az ether voltak – ezek közül mind viszonylag magas pontszámot ért el az FCAS értékelésében is.

Dave Balter, a Flipside Crypto vezérigazgatója elmondta, hogy az FCAS-értékelések dinamikája a külső váltókból és a GitHubhoz hasonló weboldalakból bejövő adatok szerint változik. Becslése szerint mindössze 18 projekt az, amelynek „első osztályú” (S – Superb) vagy „vonzó” (A – Attractive) értékelése volt.

Nagyjából 350 projekt kapta meg a legalacsonyabb, „F” (Fragile – törékeny) besorolást.

Balter hozzátette, reményei szerint az FCAS egyszer majd összehasonlíthatóvá válik a hagyományos részvényelemzések esetében használt ár/nyereség aránnyal.

„Tekintsünk úgy a kriptoprojektekre, mintha kifinomult vállalkozások lennének” – tette hozzá. „2019 arról fog szólni, hogy hogyan értessük meg a piaccal, hogy az eszközöket az árfolyamon túl is értékeljék.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük