8 kriptopénz összehasonlító oldal alternatíva a Coinmarketcap helyett

  •  
  •  
  •  
  •  

Kérdezz meg bárkit arról, hogy melyik oldalt csekkolják, ha aktuális kriptopénz árfolyamok felől érdeklődnek, és mint a villám vágja rá mindenki: “Coinmarketcap” (CMC)! A CMC toronymagasan a leglátogatottabb kriptopénz összehasonlító oldal. Annyira népszerű, hogy az Alexa globális rangsorában momentán a 123 (!) helyen áll. Azonban minden előnye ellenére a túlzott függés egy központi adatszolgáltatótól hátrányokkal jár és tulajdonképp ‘istenkáromlásnak’ fogható fel a decentralizáltság eszméjében hívő kriptopénzesek körében. Fogtuk magunkat és összegyűjtöttünk 8 életképes Coinmarketcap alternatívát.

Kriptopénz összehasonlító oldalak

A napokban nagyon rájár a rúd a kriptopénzekre ami elsősorban a bizonytalan koreai szabályozási környezetnek tudható be. Az árfolyamok szabadesésben, a kereskedőket percenként kapja el a pánikroham. A múlt héten is volt egy aprócska pánikroham ami egy technikai korrekciónak volt köszönhető: a Coinmarketcap kriptopénz összehasonlító oldal megváltoztatta a kriptopénzpiaci kapitalizáció számítási módszerét. A revízió egy tollvonással 120 milliárd dollárnyi piaci kapitalizációt tett semmissé és oda vezetett, hogy egyes kereskedők elkezdtek pánikolni (ergo eladni), gondolván a piacok nagyobb bukóban vannak, mint azt korábban kikalkulálták. Az incidens kiváló példa arra, ha túlzottan függünk egyetlen adatszolgáltatótól.

A Coinmarketcap megkerülhetetlen. A kriptopénz fejlesztők fejében a Coinmarketcapon történő listázás ugyanakkora presztízs, mintha a Coinbase váltó listáztva volna fizetőeszközüket. A Coinmarketcap áttetkinthető és könnyű a használata, méltán piacvezető szegmensében. De akik egy kis változatosságra vágynak, azoknak van még pár alternatív kriptopénz összehasonlító oldal a piacon. Vannak köztük olyanok, amelyek a Coinmarketcap API-ját használják és olyanok is, akik a semmiből rakták össze platformjukat.

Onchainfx

Az Onchainfx egy befektető-orientált kriptopénz listázó ami az összes többi kandidátusnál szélesebb metrikai tárházat kínál. Az oldalon lecsekkolhatjuk a kiválasztott coin 2050. évi piaci kapitalizációját (pontosabban várható jövőbeni értékét), ROI-t, histórikus adatokat stb. Egy charton lehet összehasonlítani két vagy több kriptopénz árfolyam alakulását. A bitcoin dominancia tradicionálisan fel lett tüntetve a honlap fejlécén és a jobb oldali mezőt kipipálva a ‘Vladimir Club Cost’ (Vladimir Club Cost – mennyibe kerül a teljes forgalomban lévő kriptopénzállomány 1%-nak felvásárlása – bitcointalk terminológia) metrikát is le lehet kérdezni. Az Onchainfx a jobb oldali “Misc” dobozba odabiggyesztett egy “Price if Normalized BTC Supply” metrikát is, aminek a jelentése magyarul “BTC ár normalizált kínálat esetén” és másképp bitcoin ár ekvivalenciának nevezik.

8 kriptopénz összehasonlító oldal Coinmarketcap alternatíva

Coincodex

A Coincodex félelmetesen hasonlít a Coinmarketcapra de annál sokkal letisztultabb a kezelőfelülete. Itt lehet szűrni például a találatokat kriptopénz teljesítmény 24 órás és egy év közötti időintervallum alapján, valamint számos kezdőknek szóló hasznos kriptopénz útmutató lett feltöltve. Érdemes még követni a Coincodex Twitterjét, teli van érdekes piaci hírekkel és hasznos tippekkel feljövőben lévő altcoinokról.

Cryptocompare

A Cryptocompare oldalán minden a kriptogazdaságról szól. Kriptopénz és váltó listázó élő kereskedési adatokkal. A coinokat lehet szűrni algoritmus, bányászat és értékelés alapján. Az oldalon számos wallet, váltó, felhőbányász bemutató is van. Lehet kommentelni, fórumozni és nagyban segít megérteni a közösség véleményét egy adott kriptopénzről.

Bitinfocharts

A Bitinfo egy nagy rakás káosz, de a hibái ellenére egy fölöttébb hasznos kriptopénz összehasonlító oldal. Mutatja a tranzakciók számát és az átlagos küldött összeget minden nagyobb kriptopénznél. Találunk rajt adatot blokkidőkről, tárcákról (beleértve gazdaglistát) és kriptovagyon eloszlásról. A Bitinfo még azt is listázza, hogy egyes coinok Github adattára milyen aktív, ami azért hasznos, mert képet kapunk arról, melyik kriptopénzt fejlesztik még vagy épp vált inaktívvá.


>>>Biztonságos böngészés sütik és reklámok nélkül? Próbáld ki a Brave-t!

Coincheckup

Coincheckup kriptopénz elemző platformként hirdeti magát. Megtalálható rajt minden szokásos adat, de azt még megdobja a coinok átlagos napi ROI-jával és volatilitásával heti és havi lebontásban. Egy  kriptopénz értékelési formula és minden apróságra kiterjedő elemzés is található az oldalon. Személyes kedvenc.

8 kriptopénz összehasonlító oldal Coinmarketcap alternatíva

Coingecko

A Coingecko megint egy Coinmarketcap-klónnak tűnik elsőre, de azt kicsit megspékelte pár egyedi tulajdonsággal. A hash algoritmus alapú kriptopénz szűrő nagyon hasznos lehet a bányászoknak és a honlapon van egy ICO listázó is.

Coincap

A Coincap.io sem esett messze a Coinmarketcap fától. Az egyetlen különbség, hogy a Shapeshift váltó árfplyam adatai valós idejűek. Ez egy idő után szédítő lehet, de a másodperc pontos árfolyam midig hasznos funkció.

Coinlib

A Coinlib megint csak egy átlagos kriptopénz összehasonlító oldalnak tűnik, de van egy első osztályú funkciója. Az összehasonlító opció segítségével akár 4 coint is egymás mellé sorakoztathatunk, vagy épp egy charton ábrázolhatjuk mindet.

A Coinmarketcap olyan mint a kriptopénzek Gúúglija. Bátran használja mindenki, de ne bízzunk meg benne vakon. Alapszabály a kriptopénz piacokon is: érdemes több forrásból informálódni.


  •  
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.