8 kriptopénz összehasonlító oldal alternatíva a Coinmarketcap helyett

Kérdezz meg bárkit arról, hogy melyik oldalt csekkolják, ha aktuális kriptopénz árfolyamok felől érdeklődnek, és mint a villám vágja rá mindenki: “Coinmarketcap” (CMC)! A CMC toronymagasan a leglátogatottabb kriptopénz összehasonlító oldal. Annyira népszerű, hogy az Alexa globális rangsorában momentán a 123 (!) helyen áll. Azonban minden előnye ellenére a túlzott függés egy központi adatszolgáltatótól hátrányokkal jár és tulajdonképp ‘istenkáromlásnak’ fogható fel a decentralizáltság eszméjében hívő kriptopénzesek körében. Fogtuk magunkat és összegyűjtöttünk 8 életképes Coinmarketcap alternatívát.

Kriptopénz összehasonlító oldalak

A napokban nagyon rájár a rúd a kriptopénzekre ami elsősorban a bizonytalan koreai szabályozási környezetnek tudható be. Az árfolyamok szabadesésben, a kereskedőket percenként kapja el a pánikroham. A múlt héten is volt egy aprócska pánikroham ami egy technikai korrekciónak volt köszönhető: a Coinmarketcap kriptopénz összehasonlító oldal megváltoztatta a kriptopénzpiaci kapitalizáció számítási módszerét. A revízió egy tollvonással 120 milliárd dollárnyi piaci kapitalizációt tett semmissé és oda vezetett, hogy egyes kereskedők elkezdtek pánikolni (ergo eladni), gondolván a piacok nagyobb bukóban vannak, mint azt korábban kikalkulálták. Az incidens kiváló példa arra, ha túlzottan függünk egyetlen adatszolgáltatótól.

A Coinmarketcap megkerülhetetlen. A kriptopénz fejlesztők fejében a Coinmarketcapon történő listázás ugyanakkora presztízs, mintha a Coinbase váltó listáztva volna fizetőeszközüket. A Coinmarketcap áttetkinthető és könnyű a használata, méltán piacvezető szegmensében. De akik egy kis változatosságra vágynak, azoknak van még pár alternatív kriptopénz összehasonlító oldal a piacon. Vannak köztük olyanok, amelyek a Coinmarketcap API-ját használják és olyanok is, akik a semmiből rakták össze platformjukat.

Onchainfx

Az Onchainfx egy befektető-orientált kriptopénz listázó ami az összes többi kandidátusnál szélesebb metrikai tárházat kínál. Az oldalon lecsekkolhatjuk a kiválasztott coin 2050. évi piaci kapitalizációját (pontosabban várható jövőbeni értékét), ROI-t, histórikus adatokat stb. Egy charton lehet összehasonlítani két vagy több kriptopénz árfolyam alakulását. A bitcoin dominancia tradicionálisan fel lett tüntetve a honlap fejlécén és a jobb oldali mezőt kipipálva a ‘Vladimir Club Cost’ (Vladimir Club Cost – mennyibe kerül a teljes forgalomban lévő kriptopénzállomány 1%-nak felvásárlása – bitcointalk terminológia) metrikát is le lehet kérdezni. Az Onchainfx a jobb oldali “Misc” dobozba odabiggyesztett egy “Price if Normalized BTC Supply” metrikát is, aminek a jelentése magyarul “BTC ár normalizált kínálat esetén” és másképp bitcoin ár ekvivalenciának nevezik.

8 kriptopénz összehasonlító oldal Coinmarketcap alternatíva

Coincodex

A Coincodex félelmetesen hasonlít a Coinmarketcapra de annál sokkal letisztultabb a kezelőfelülete. Itt lehet szűrni például a találatokat kriptopénz teljesítmény 24 órás és egy év közötti időintervallum alapján, valamint számos kezdőknek szóló hasznos kriptopénz útmutató lett feltöltve. Érdemes még követni a Coincodex Twitterjét, teli van érdekes piaci hírekkel és hasznos tippekkel feljövőben lévő altcoinokról.

Cryptocompare

A Cryptocompare oldalán minden a kriptogazdaságról szól. Kriptopénz és váltó listázó élő kereskedési adatokkal. A coinokat lehet szűrni algoritmus, bányászat és értékelés alapján. Az oldalon számos wallet, váltó, felhőbányász bemutató is van. Lehet kommentelni, fórumozni és nagyban segít megérteni a közösség véleményét egy adott kriptopénzről.

Bitinfocharts

A Bitinfo egy nagy rakás káosz, de a hibái ellenére egy fölöttébb hasznos kriptopénz összehasonlító oldal. Mutatja a tranzakciók számát és az átlagos küldött összeget minden nagyobb kriptopénznél. Találunk rajt adatot blokkidőkről, tárcákról (beleértve gazdaglistát) és kriptovagyon eloszlásról. A Bitinfo még azt is listázza, hogy egyes coinok Github adattára milyen aktív, ami azért hasznos, mert képet kapunk arról, melyik kriptopénzt fejlesztik még vagy épp vált inaktívvá.

Coincheckup

Coincheckup kriptopénz elemző platformként hirdeti magát. Megtalálható rajt minden szokásos adat, de azt még megdobja a coinok átlagos napi ROI-jával és volatilitásával heti és havi lebontásban. Egy  kriptopénz értékelési formula és minden apróságra kiterjedő elemzés is található az oldalon. Személyes kedvenc.

8 kriptopénz összehasonlító oldal Coinmarketcap alternatíva

Coingecko

A Coingecko megint egy Coinmarketcap-klónnak tűnik elsőre, de azt kicsit megspékelte pár egyedi tulajdonsággal. A hash algoritmus alapú kriptopénz szűrő nagyon hasznos lehet a bányászoknak és a honlapon van egy ICO listázó is.

Coincap

A Coincap.io sem esett messze a Coinmarketcap fától. Az egyetlen különbség, hogy a Shapeshift váltó árfplyam adatai valós idejűek. Ez egy idő után szédítő lehet, de a másodperc pontos árfolyam midig hasznos funkció.

Coinlib

A Coinlib megint csak egy átlagos kriptopénz összehasonlító oldalnak tűnik, de van egy első osztályú funkciója. Az összehasonlító opció segítségével akár 4 coint is egymás mellé sorakoztathatunk, vagy épp egy charton ábrázolhatjuk mindet.

A Coinmarketcap olyan mint a kriptopénzek Gúúglija. Bátran használja mindenki, de ne bízzunk meg benne vakon. Alapszabály a kriptopénz piacokon is: érdemes több forrásból informálódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük