Craig Wright a Binance-t és a Tether-t is prostitúció és rabszolgaság finanszírozásával vádolja

Craig Wright, az ellentmondásos Bitcoin SV kriptovaluta megalkotója, aki azt állítja magáról, hogy ő lenne Satoshi Nakamoto a Bitcoin atyja, azzal vádolja a Binance-t és Tether stabilcoint kibocsátó céget, hogy a prostitúciót és a rabszolgatartást finanszírozzák.

Mr. Wright gondolatait osztotta meg Torontóban

A torontói CoinGeek-konferencia során Wright azt mondta, hogy a Binance pénzének és Tether 30% -át olyan jogellenes műveletek finanszírozására használják, mint a prostitúció és a nők rabszolgaként való tartása.

Craig Wright már korábban is tett vérlázító kijelentéseket. Állandóan uszító viselkedésével, már többször váltotta ki a kriptoközösség haragját. A Craig-féle sztoriknak úgy tűnik, sosincs vége. Az eddig történetek gyűjteményét itt olvashatjátok.

A Bitcoin SV (BSV) ellentmondásos alkotója az elmúlt néhány hónapban hatalmas médiafigyelmet kapott, de egyetlen botránya sem tudta felülmúlni a mostanit. A BSV árfolyama is azt mutatja, hogy képtelen felvenni a versenyt a bitcoinnal, hiába tesz meg minden tőle telhetőt.

Miközben május 30-án Torontóban tartott beszédet a CoinGeek konferencián, Wright olyan állításokat tett, amelyek felháborítóak és minősíthetetlenek. Wright azt nyilatkozta, hogy az egyetlen ok, amiért a Bitcoin (BTC) még egyáltalán forgalomban van, az az hogy lehetővé teszi illegális tevékenységek finanszírozását.

Előadásában arra is kitért, hogy vádat kíván emelni a Binance, a Bitfinex és a Tether, a kripto iparág egyik legnagyobb cégei ellen.

Wright azt mondta:

“A Binance, a Bitfinex és a Tether azért használja a Bitcoint, hogy finanszírozza az olyan illegális tevékenységeket, mint például a pénzmosás vagy az embercsempészet.”

Wright azzal vádolta a legnagyobb kripto tőzsde vállalatokat, hogy ők a felelősek a prostitúció és a rabszolgaság finanszírozásáért. A torontói CoinGeek konferencián azt állította az egybegyűlteknek, hogy

„Jelenleg csak a Binance pénzének 30%-át költik prostitúcióra, a Binance és a Tether pénzének együttesen körülbelül 30%-át pedig a rabszolgaságban tartott nők finanszírozására fordítják.”

A vádakat mindenki elutasította

McCormack, a „What Bitcoin Did” podcast előadója, a Twitteren küldte át Changpeng Zhaonak, Binance CEO-jának a videót és megkérdezte, hogy látta-e a Binance-ról is szóló vádakat.

Zhao gyorsan reagált üzenetére. Azt mondta, hogy egyáltalán nem zavarja Wright állítása, mert nem kíván neki még figyelmet sem szentelni.

A McCormack és Zhao közötti Twitter-szálat ezek után McCormack a saját támogatására használta fel, aki bejelentette, hogy a Wright-féle becsületsértési bírósági pert, Faketoshi ellen fogja fordítani. Azt mondta, hogy jogi csoportja azon van, hogy megvédje őt Wright-tal szemben a brit bíróság előtt, és ezért a kriptoközösség segítségét is kéri. Bármilyen adományokat elfogad, amiket védekezésére használhat fel. McCormack a Craig Wright elleni harc egyik meghatározó alakjává vált. Már most több száz ember ajánlotta fel, hogy segít a bírói költségek fedezésében, de számos ügyvéd és kriptofejlesztő is a pártjára kelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük