Csődbe ment az egyik legnagyobb kriptobefektetési alap

Alig pár napja írtunk arról, hogy az egyik legnagyobb kriptobefektetési alap, a Three Arrows Capital (3AC) azt vizsgálta, hogyan tudná átvészelni a mostani medvepiaci helyzetet. A cég súlyos veszteségeket szenvedett el a befektetők folyamatos eladásai miatt. De pár nap alatt kiderül, hogy nincs nagyon menekülési út a 3AC számára.

A Three Arrows Capital lehúzhatja a redőnyt

A Sky News számolt be arról, hogy a Brit Virgin-szigetek egyik bírósága csődeljárást indított nemrégiben a szingapúri cég ellen. A 2012-ben létrejött céget Su Zhu és Kyle Davies alapította és fénykorában, áprilisban 3 milliárd dollárnyi vagyont kezelt. Viszont a Terra két stabilcoinjának, a Lunának és az UST-nek az összeomlása 200 millió dolláros azonnali veszteséget okozott a vállalatnak, amikor a coinok elértéktelenedtek. Az még nem ismert, hogy milyen azonnali pénzügyi hatásai lesznek a csődnek a Three Arrows hitelezői számára.

Zhu Su

Mindenesetre az összeomlás felvet további kérdéseket is. Például szakértők szerint a kriptovaluták szabályozói környezetét is meg fogja változtatni ez a csőd. Kyle Davies korábban még arról nyilatkozott, hogy eszközök értékesítését és a cég felvásárlását is opciónak tartja a túlélés érdekében. Azt nem tudni, hogy a mostani csődeljárás ellenére folynak-e még egyeztetések valamiféle értékesítésről a hitelezők igényeinek kielégítésére. Egy bennfentes június 27-én jelentette először, hogy a csődeljárást elrendelték a Brit Virgin-szigeteken. Azt már lehet tudni, hogy a csődeljárás kezelésére a globális tanácsadó céget, a Teneót kérték fel, de a cikk írásának pillanatában még ez a cég sem nyilatkozott semmit a Sky News értesüléseiről.