Csődvédelmet kért a Cred kriptovaluta platform, az ügyfelek tanácstalanok

Az ügyfelek tanácstalanok, miután szombaton az egyesült államokbeli kriptovaluta hitelt biztosító platform, a Cred csődvédelmet kért Delaware állam csődbíróságán.

Hatalmas összegű tartozásai vannak a Crednek: csődvédelmet kértek

A Cred vezérigazgatója, Daniel Schatt november 7-én nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a csődvédelem kérelmezése ügyében. A papírokból kiderül, hogy a cég a vagyonát 50-100 millió dollárra becsli, míg a tartozások 100-500 millió dollár közötti összeget is elérhetnek.

A Cred egy hivatalos közleményt is kiadott ez ügyben, amelyben elárulták, hogy csődvédelmet kértek annak érdekében, hogy maximalizálni tudják a platform értékét a hitelezők számára. Jelenleg stratégiai alternatívákat keresnek a helyzet kezelésére.

A cég bejelentése nem jött teljesen váratlanul, érezni lehetett, hogy valami nincs rendben a Cred háza tájékán. Már október 28-án a Cred közzétette az oldalán, hogy 2 hétre felfüggesztik az oldalra történő befizetéseket és az onnan történő kifizetéseket is. Majd a Twitteren árultak el többet arról, hogy mi áll a döntés hátterében. Állításuk szerint nem bűnügyi nyomozás miatt van szükség a felfüggesztésre. Azt azonban elismerték, hogy a hatóságokkal együttműködve azon dolgoznak, hogy megvizsgálják a vállalati pénzek kezelésével kapcsolatos szabálytalanságokat.

Vége a partnerségnek az Upholddal

A fentieken túl, a csődvédelemről szóló bejelentést megelőzően az Uphold kriptovaluta tárca és kereskedési platform véget vetett a Creddel való partnerségnek. Ennek oka, hogy legalább egy Uphold ügyfélnek technikai problémái akadtak a Cred által létrehozott CredEarn programmal, vélhetően a Cred hibájából adódóan. A bajba került felhasználó állítása szerint körülbelül 140 ezer dollár értékű bitcoinja és más pénzeszköze került zárolásra a Cred fiókjában.

A Cred szerint sem a rendszerek, sem a felhasználói fiókok, sem a felhasználók adatai nem estek csalás áldozatául.

Az ügyfelek választ várnak

A Cred több mint 100 országra kiterjedő ügyfélkörrel rendelkezik. Az ügyfelek természetesen mind választ várnak a Credtől, aggódnak az oldalon zárolásra került pénzük miatt. Szeretnének információt kapni arról, hogy a cég miként fogja a kialakult helyzetet kezelni, valamint hogyan fogják visszakapni az őket illető pénzösszegeket.

Kapcsolódó: