Csúcson a CME bitcoin határidőseinek volumene

  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A CME bitcoin határidősök 5100 nyitott megbízással új rekordot állítottak fel a CFTC adatlapja alapján. A bitcoin határidős ügyletek a 3100 dolláros januári alj óta folyamatosan emelkednek és a kereskedés túlnyomó részét az intézményi befektetők adják.

Kriptovaluta, mint eszközosztály

A bitcoin mesébe illő emelkedése 3100 dollárról a jelenlegi 8700 dollárra újra előtérbe hozta a felvetést, hogy külön eszközosztályként kellene kategorizálni. Jelen pillanatban a digitális eszközök inkább minősülnek alternatív befektetési eszköznek, mint fizetési protokolloknak, még annak ellenére is, hogy széles közösség áll mögöttük.

A Bitcoint, mint befektetési eszköz aposztrofáló nézetet 2017 óta vegyes kritikával illetik. 2018 nem szólt másról, mint hogy a szakemberek próbáltak elvonatkoztatni magától a bitcointól és a mögöttes technológiáját, a blokkláncot tekintették a valódi értéknek, így nem látták értelmét külön befektetési osztálykánt kezelni. Erre rájátszott a folyamatosan eső árfolyam is. Azonban a Bitcoin az indulása óta változatlan formában (frissítésektől eltekintve), decentralizált és rendkívül likvid formában van jelen, és a deflációs közgazdasági modellje ideális befektetési eszközzé teheti a komoly intézményi befektetők portfóliójában.

A CME határidősök pedig pontosan erre a befektetési osztály nézetre erősítenek rá a kriptopénzek kapcsán, különösen, ha elkezd több altcoin határidőst is listázni a platformján. A CME ügyleteknek nincs közvetlen hatása a Bitcoin árfolyamára mivel dollárelszámolásúak, de az, hogy a befektetői kör részesülhet a BTC árfolyamvolatilitás áldásából könnyen befektetési kategória irányába taszíthatja az érmét. Az NYSE Bakkt például bitcoin elszámolású határidősök indítását tervezi. A Bakkthoz hasonló kezdeményezések több tonnányi bitcoin likviditást mozgatnak egyetlen ügylettel is, ami könnyen idejétmúlttá teheti a kriptotőzsdéket is, mivel a volumen és likviditás az intézményi oldalra terelődhet át.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.