CZ figyelmezteti a bálnákat, hogy ne éljenek vissza Launchpool airdropjaival

A Tron alapítója Justin Sun hétfő reggel 56,1 millió True USD (TUSD) tokent több mint 56,4 millió dollár értékben utalt át a Binance kriptotőzsdére. Ezzel rögtön pletykák hadát indította el azzal kapcsolatban, hogy a Binance LaunchPoolján kívánja farmolni a most megjelent Sui (SUI) tokeneket.

Nem sokkal azután, hogy a Whale Alert figyelője bejelzett a tranzakcióra, a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) nyilvánosságra hozta, hogy a tőzsde csapata figyelmeztette Sun-t, hogy tartózkodjon attól, hogy a TUSD befizetés bármely részét a SUI jutalmak lehalászására akarja használni a platformon.

Whale alert twitter

A SUI farmolás a Binance LaunchPool-on

Vasárnap a Binance bejelentette, hogy a felhasználók a SUI-t, a Sui Network natív tokenjét, a move programozási nyelven alapuló delegált proof-of-stake (DPoS) Layer-1-es blokkláncot farmolhatják a launchpoolján.

A Binance LaunchPool lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kripto eszközeiket stakelhessék a feltörekvő blokklánc projektek likviditási pooljában, hogy napi jutalmakat keressenek. A Sui a 33. projekt a platformon. A felhasználók 2023. május 1-től két napig külön pool-okban tehetik fel Binance Coin (BNB) és TUSD érméiket a SUI farmolásához.

A Binance ezután a tokent a kereskedési platformján különböző kereskedési párokban, többek között SUI/BTC, SUI/USDT, SUI/TUSD és SUI/BNB listázza, ha a token likviditása eléri a szükséges mennyiséget. A tőzsde emellett további értesítésig a SUI/TUSD kereskedési párra vonatkozóan nulla maker díjat ígért a befektetőknek.

Miközben kommentálta a Sun akcióit, a CZ ragaszkodott ahhoz, hogy a Binance Launchpool a tőzsde retail felhasználóinak szánta az airdropokat, és nem a bálnáknak lett létrehozva. Megjegyezte továbbá, hogy a Binance csapata kész fellépni a Tron alapítója ellen, ha az a letétbe helyezett eszközeit arra használja, hogy a farmolási időszak alatt Sui tokeneket gyűjtsön be.

Sun bocsánatot kért

Sun twitter

Néhány perccel CZ tweetje után Sun bocsánatot kért az átutalás okozta problémákért, és tisztázta a helyzetet. Elmondta, hogy a Tron decentralizált autonóm szervezet (DAO) azért helyezte letétbe a TUSD-t, hogy megkönnyítse a tőzsdék közötti kereskedést, valamint növelje a likviditást és a kereskedési volument.

A Tron csapat néhány tagja azonban nem volt tisztában a DAO elsődleges céljával, és a pénzt a tőzsdei promóciókban és kampányokban való részvételre szerették volna használni.