Vége a dalnak: mégse veszi meg a befuccsolt kriptohitelezőt a Binance

A FTX bedőlése után nehéz helyzetbe került Voyager kriptohitelezőt mégse menti ki a pácból a Binance US, miután az utóbbi egy levélben felmondta az eszközvásárlási megállapodást. A Voyager egy tweetben tudatta mindezt, hozzátéve, hogy a helyzetük “kiábrándító”, de ennek ellenére az ügyfelek megkapják a kriptóikat a Voyager platformon keresztül egy “közvetlen elosztás” révén.

Itt a vége, fuss el Voyager

A Binance még 2022 végén jelentette be, hogy az amerikai leányvállalata milliárd dolláros megállapodást kötött a Voyager Digital Ltd.-vel az eszközeinek felvásárlásáról. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ugyan kifogásolta a felvásárlást, de egy bírósági jóváhagyás után folytatódhatott a tulajdonképpeni akvizíció. 2023. április 25-én azonban a Voyager nyilvánosságra hozta, hogy az üzlet a Binance US-el dugába dőlt.

“Ma kaptunk egy levelet a Binance US-től, amelyben felmondja az eszközvásárlási megállapodást. Bár ez a fejlemény kiábrándító, a Chapter 11 tervünk lehetővé teszi a készpénz és kriptó közvetlen elosztását az ügyfelek számára (egy “váltási opció”) a Voyager platformon keresztül”jelentette be a Voyager a Twitteren keresztül.

A Voyager kilenc hónappal korábban állította le a kifizetéseket, majd hat nappal később csődöt jelentett. A cég “a kriptopiacok elhúzódó volatilitását és annak terjedését” hozta fel a csőd okaként. A Binance által tett felvásárlási ajánlat előtt az egykoron Magyarországon is egekbe magasztalt FTX ajánlott fel segítséget a Voyagernek, de az se volt más, mint színjáték az akkorra roskadozó FTX CEO-ja, Sam Bankman-Fried részéről.

A Binance ugyanezt a nótát egyszer már eljátszotta, egészen pontosan a hírhedt FTX novemberi bedőlése során. Miután a Binance CEO CZ két lábbal szállt bele kérdőjelezte meg az FTX likviditását, és jelentette be, hogy a Binance megválik FTT tokenjeitől, ami aztán szopógödörbe küldte az FTX-et, felajánlotta a tőzsde felvásárlását. Majd pár hétre rá visszatáncolt ezzel végképp padlóra küldve az egykori legnagyobb riválisát.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek