December óta 100,000 bitcoint vontak ki a Coinbase tőzsdéről

Ahogy konszolidálódik a BTC árfolyama a 30,000 dollár feletti tartományban, úgy váltanak egyre többen megint #hodl üzemmódba.

A CryptoQuant friss bejegyzése szerint közel 3.5 milliárd dollár értékű bitcoin került ki a Coinbase tőzsdéről és ezzel 860,000 BTC-ről 770,000 BTC-re apadt az ügyfélletét. Az egyik legnagyobb lehívás egyébként épp a napokban, január 31-én történt, mikor is 15,000 BTC került átutalásra egy ismeretlen tárcára.

Fontos hozzátenni, hogy a Coinbase-ről lehívott BTC-k bizonyos hányada más centralizált tőzsdéken kötött ki, vélhetően olyanokon, amik a megnövekedett érdeklődés ellenére is képesek megbízható szolgáltatásokat biztosítani. Az elmúlt hetekben/hónapokban ez koránt sem volt elmondható a Coinbase-ről.

A coinok másik fele ennek ellenére hidegtárcákon és nem-letétkezelői tárcákon köt ki. A CryptoQuant által nyomon követett tőzsdékről (mint Coinbase, Kraken, Bitstamp, Binance) 2020 márciusa óta 600,000 BTC távozott, ez aktuális árfolyamon több, mint 21 milliárd dollárt jelent.

Úgy tűnik a trend sem mostanában fog megfordulni, mert csak december óta a teljes centralizált tőzsdéken tárolt bitcoin mennyiség szintén ~100,000-rel esett, tehát volt ami más tőzsdéken kötött ki, de megint csak voltak coinok amiket tartásra rendeztek be.

A folyamat előbb-utóbb lecsapódik a BTC árfolyamában is, mint potenciális árfolyam-felhajtó tényező.

Tőzsdéken tartott BTC mennyiség január 31-én
Tőzsdéken tartott BTC mennyiség január 31-én | CryptoQuant

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük