Jól tartja magát a Decred (DCR) az eladási hullám közepette

Ahogy a bitcoin egyre csak veszít értékéből (és vele az összes többi alt), a Decred (DCR) meglepően jól állja a strapát, sőt, még erősödni is tudott a BTC-vel szemben.

A DCR egy igazi felülteljesítő a jelenlegi szabadesés közepette és csak találgatni tudunk mi tette a coint rezisztenssé a legfrissebb eladási hullámmal szemben.

A véres vasárnap ellenére a DCR kitart és jelenleg 86$ dollárt ér. Ami figyelemre méltó, hogy az elmúlt hónapban 40%-ot erősödött és 100 000 szatosiról 140 000 szatosiig ment fel az ára. A DCR kereskedés 91%-a bitcoin ellenében történik és ezért nincsenek rá hatással a stabilcoinok (pl. tether), se a kriptotőzsdei coinok (pl. binance coin), ami hatására kiválóan alkalmas fedezetként a bitcoin oldalán fellépő kockázatok kivédésére.

Március óta a Decred megduplázta az árát a BTC-vel szemben és a második negyedévben elkezdett növekedni a volatilitás és a kereskedési volumen is (jelenleg pár millió dollár naponta).

Az árfolyam múlt év nyarán érte el a csúcsot 170 000 szatosival és a jelenlegi szint láthatóan közelít hozzá.

Érdekes megemlíteni, hogy a kereskedési volumen 35%-a egyetlen tőzsde a Bittrex adja. Összesen 16 tőzsdén jegyzik és a Bittrex, fex és Poloniex tőzsdék adják a napi kereskedési volumen 70%-át. Felröppent a hír, hogy a Binance-on is listázni fogják, de a Decred közössége nem repes túlzottan az örömtől mivel a Binance hírhedten sokat gombol le tranzakciós költség néven a traderekről és a Decred magát mint közösségi coin pozicionálja amit elsősorban szavazásra és közösségi kormányzásra használnak és nem spekulációra.

Aggodalomra adhat okot, hogy bár a hashráta folyamatosan növekedik, az f2Pool bányászpool adja a hálózat hasherejének 53%-át. A Decred hálózat ennek ellenére nem annyira sebezhető az 51%-os támadásokkal szemben mint mondjuk a litecoin cash volt a napokban köszönhetően az ellenőrző csomópontoknak, de a bányászpool erőfölénye óvatosságra int. Lehetséges, hogy a friss árfolyam erősödés egy összehangolt lépés eredménye és mint biztonságos menedék szolgál a BTC kockázatok enyhítésére. Amennyiben így van, akkor amint a BTC árfolyama magára talál a DCR kerülhet padlóra.

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.