Jól tartja magát a Decred (DCR) az eladási hullám közepette

Ahogy a bitcoin egyre csak veszít értékéből (és vele az összes többi alt), a Decred (DCR) meglepően jól állja a strapát, sőt, még erősödni is tudott a BTC-vel szemben.

A DCR egy igazi felülteljesítő a jelenlegi szabadesés közepette és csak találgatni tudunk mi tette a coint rezisztenssé a legfrissebb eladási hullámmal szemben.

A véres vasárnap ellenére a DCR kitart és jelenleg 86$ dollárt ér. Ami figyelemre méltó, hogy az elmúlt hónapban 40%-ot erősödött és 100 000 szatosiról 140 000 szatosiig ment fel az ára. A DCR kereskedés 91%-a bitcoin ellenében történik és ezért nincsenek rá hatással a stabilcoinok (pl. tether), se a kriptotőzsdei coinok (pl. binance coin), ami hatására kiválóan alkalmas fedezetként a bitcoin oldalán fellépő kockázatok kivédésére.

Március óta a Decred megduplázta az árát a BTC-vel szemben és a második negyedévben elkezdett növekedni a volatilitás és a kereskedési volumen is (jelenleg pár millió dollár naponta).

Az árfolyam múlt év nyarán érte el a csúcsot 170 000 szatosival és a jelenlegi szint láthatóan közelít hozzá.

Érdekes megemlíteni, hogy a kereskedési volumen 35%-a egyetlen tőzsde a Bittrex adja. Összesen 16 tőzsdén jegyzik és a Bittrex, fex és Poloniex tőzsdék adják a napi kereskedési volumen 70%-át. Felröppent a hír, hogy a Binance-on is listázni fogják, de a Decred közössége nem repes túlzottan az örömtől mivel a Binance hírhedten sokat gombol le tranzakciós költség néven a traderekről és a Decred magát mint közösségi coin pozicionálja amit elsősorban szavazásra és közösségi kormányzásra használnak és nem spekulációra.

Aggodalomra adhat okot, hogy bár a hashráta folyamatosan növekedik, az f2Pool bányászpool adja a hálózat hasherejének 53%-át. A Decred hálózat ennek ellenére nem annyira sebezhető az 51%-os támadásokkal szemben mint mondjuk a litecoin cash volt a napokban köszönhetően az ellenőrző csomópontoknak, de a bányászpool erőfölénye óvatosságra int. Lehetséges, hogy a friss árfolyam erősödés egy összehangolt lépés eredménye és mint biztonságos menedék szolgál a BTC kockázatok enyhítésére. Amennyiben így van, akkor amint a BTC árfolyama magára talál a DCR kerülhet padlóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük