A LiteCoin Cash a legutolsó áldozata az olcsó 51%-os támadásoknak

A Bitcoin Gold, a Verge és a ZenCash után a Litecoin Cash a legutóbbi altcoin, mely az olcsó 51%-os támadás áldozata lett.

Olcsó 51%-os támadások sújtják az altcoinokat

Múlt héten számoltunk be róla, hogy a kisebb altcoinok elterjedésével egyre olcsóbbá válik egy 51%-os támadás kivitelezésének költsége.

Egy 51%-os támadás során a támadó átveszi az irányítást a teljes hálózati hash kapacitás felett és így tudja manipulálni a blokkláncot és a tranzakciókat, azaz duplaköltést végrehajtani, valamint akár forkot alkalmazva két külön blokkláncot létrehozni. Korábban az ilyen támadások leginkább csak elméleti szinten léteztek, ugyanis kellően nagy mennyiségű hardver vásárlása szükséges ahhoz, hogy egy ilyen támadást kivitelezhessen egy hekker.

Amióta azóta számítási kapacitást már bérelni is lehet, a rettegett 51%-os támadás egyre nagyobb problémává válik a kisebb altcoinok számára.

A legutolsó ilyen támadást a LiteCoin Cash hálózata szenvedte el. A fejlesztők szerencsére időben értesíteni tudták a tőzsdéket, így nem keletkezett akkora kár. A jövőben pedig egy hard fork segítségével fogják frissíteni a protokollt, hogy a hálózat maga is letiltsa a nagy hash erőforrás kilengéseket.

Az elmúlt 24 órában jelentősen esett emiatt a LiteCoin Cash árfolyama.