Dél-Koreában is kipróbálnák a blokklánc-alapú szavazást


A dél-koreai kormány egyik magasrangú tisztviselője azt javasolta, hogy az egyik régióban blokklánc-alapú szavazási platformot indítsanak el.

Szeptember 11-én a seochói regionális kormány feje blokklánc-alapú szavazási platformot javasolt. A köztiszteletben álló férfi úgy véli, hogy az országban már annyi kriptovalutához és blokklánchoz köthető projekt van, hogy ideje lenne a szavazást is blokkláncra vinni.

Az UpDown Korea helyi hírportál szerint Cho Eun-hee, aki Szöul egyik leggazdagabb körzetének önkormányzati vezetője azt gondolja, hogy itt az ideje blokklánc technológiára váltani a szavazások során is. Így minden koreai állampolgár könnyebben és szabadabban kifejthetné véleményét, szavazóhelyiségek látogatása nélkül.

A seochói tisztviselő felszólította az országot, hogy a koronavírus-járvány alatt vállaljon nagyobb szerepet a folyamatosan és gyorsan változó modern társadalomban. A közelmúltban történő decentralizációhoz és blokklánchoz köthető fejleményekre pedig csak „negyedik ipari forradalomként” hivatkozott.

Ha javaslatát elfogadják, akkor ez lenne az ország első olyan blokklánc alapon működő platformja, amely lehetővé tenné az állampolgárok számára, hogy helyi politikai ügyekben dönthessenek.

Cho azt is kijelentette, hogy a blokklánc technológia a demokrácia korszerűsítését segíti elő.

“A jövőben a közvetlen demokrácia megvalósítását tervezzük, amelyben mindenki megbízhat. A blokklánc bevezetésével a biztonság fenntartható, a hamisítás megelőzhető. Ehhez különféle vállalkozásokat, mint például blokklánc akadémiát és intelligens üzleti vállalkozásokat vonunk be, amelyek a blokklánc és az adminisztráció kombinációját kínálják.”

A kormánytisztviselő szerint a régió erőfeszítései a blokklánc elfogadottság alapjai lehetnek az egész országra nézve. Még áprilisban Koo Jun-cheol stratégiai és pénzügyminiszter elmondta, hogy a blokklánc-piac óriási potenciál az ország számára. Felszólította Dél-Korea magánvállalatait is, hogy használják ki ezt a lehetőséget.

További kapcsolódó cikkeink:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.