Dél-koreai konglomerátum 1,6 milliárd dollárral száll be a blokklánc és félvezető cégekbe

Az SK Square dél-koreai konglomerátum SK Group befektetési részlege egy három éves periódus alatt mintegy 2 billió wont (az az 1,6 milliárd dollárt) költ félvezető és blokklánc cégbefektetésekre és fejlesztésre.

A ma tartott részvényesi közgyűlésen kijelentették, hogy elsősorban japán és amerikai chipgyártó cégekben kívánnak részesedést növelni. A másik kiemelkedő befektetési terület pedig a blokkláncok lesznek: “Ez lesz az első év, amikor az SK Square új részvényesi értéket generál  chipekbe és a blokkláncba való befektetéssel…”mondta Park Jung-ho, az SK vezérigazgatója és alelnöke.

Egy korábbi jelentés szerint a cég az év vége előtt elindítana egy saját tokent, ami egy új blokklánc-ökoszisztéma részeként az SK Telecom (ami az ország top 3 telekom szolgáltatójának egyike) „Ifland” metaverzumában és leányvállalatai internetes szolgáltatásában lesz felhasználható.

Az SK Square egyébként nem kispályás a kriptóban. 2021 novemberében 35%-os részesedést szerzett a 75 milliárd dollár értékű Korbit kriptotőzsdében, ami az ország egyik legnagyobbja, és KRW <-> kriptó kereskedési párjainak napi kereskedési volumene meghaladja a 20 milliárd dollárt.