Mindössze 10 kriptotőzsde működhet Dél-Koreában

A Dél-Koreában működő kriptotőzsdék versenyt futottak az idővel a regisztrációs határidő közeledtével. Végül csak 10 kriptováltónak sikerült eleget tennie a hatóság által elvárt követelményeknek.

A Dél-Koreában működő kriptotőzsdékre vonatkozó határidő lejártával a vezető pénzügyi szabályozó hatóság weboldalán elérhető információk szerint mindössze tíz kriptotőzsde tudott sikeresen regisztrálni a hatóságoknál.

Emlékezzünk vissza, hogy áprilisban a Dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság iránymutatást adott ki, amely előírta, hogy az országban virtuális eszközszolgáltatást kínáló valamennyi szervezetnek szeptember 24-ig regisztrálnia kell magát a pénzmosás elleni pénzügyi hírszerző egységnél (FIU). Ezen túlmenően azt is megkövetelte, hogy biztonsági tanúsítványt szerezzenek, és egy hagyományos bankkal partnerséget kössenek, amely segít a felhasználók számára a valódi nevükön történő befizetések és kifizetések megkönnyítésében.

Péntekig mindössze négy neves tőzsde, az Upbit, a Bithumb, a Coinone és a Korbit teljesítette sikeresen a követelményeket, beleértve a bankokkal való szerződés biztosítását a számlák valós névvel történő hitelesítésére, ami lehetővé teszi számukra, hogy koreai won (KRW) kereskedési párokat és fizetési lehetőségeket kínáljanak.

Ezzel szemben az olyan tőzsdék, mint a Gopax, a Huobi Korea és a Gdac, nem tudtak partnerséget kötni egyetlen bankkal sem, így pénteken este le kellett állítaniuk a működésüket az ázsiai országban. A ProBit és a Problegatr már korábban lekapcsolták a szolgáltatásait, mert nem tudtak megfelelni a követelményeknek.

Úgy tudni, hogy hat másik kriptotőzsde, a Five, a Gdac, a Graybridge, az OK-BIT, a Prabang, a Flat Thai X és a Gameper kripto letétkezelőnek sikerült az utolsó percben benyújtania a szükséges papírokat a hatóság felé.

Olyan neves kriptotőzsdék, mint a Binance, a ByBit és a BitMex korlátozták kitettségüket és szolgáltatásaikat az ázsiai országban. E tőzsdék közül kettő még odáig is elment, hogy megszüntette a koreai nyelv támogatását – érdekes módon a FIU egyik kritériuma a kérelem elbírálásakor az volt, hogy a tőzsde támogassa az ország nyelvét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük