Új decentralizált Ethereum tőzsdét indít a Bitfinex DeversiFi néven

DeversiFi néven új decentralizált kriptopénz váltót indít a Bitfinex. A szolgáltatás segítségével a traderek közvetlen a saját walletjükből kereskedhetnek p2p környezetben. A DeversiFi egyben felváltja az Ethfinex tőzsdét, amit leállítanak.

Ethereum DEX újraálmodva

Az Ethfinex Trustless-t, a Bitfinex közösség alapú tőzsdéjét fogja váltani a DeversiFi. Az új tőzsde a Bitfinexttől függetlenül lesz és több egyedi funkciót is kínál.

A Bitfinex azt ígéri, hogy a DEX mély ügyletkönyvvel (magas volumen), szűk spreadeket és gyors végrehajtási sebességet fog garantálni mialatt ugyanazt a teljesítményt fogja nyújtani, mint a nagy kereskedési volumenű centralizált tőzsdék. A Bitfinex egyben azt is állítja, hogy a DeversiFi lesz az első és egyetlen nagy sebességű decentralizált váltó, ahol a kereskedők akármekkora méretű pozíciót végrehajthatnak direkt a walletjükből.

A tőzsde egyben tőkeáttételes kereskedést is kínálni fog, miközben a margin kereskedelmet igyekszik egyszerűbbé teszi. A platformon hitelezési funkciót is bevezetnek, ami lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy közvetlenül a Deversifi interfészen keresztül hitelezhessenek.

Skálázható Ethfinex

Will Harborne, az új DEX vezérigazgatója elmondta, hogy az új decentralizált tőzsde “szükséges következő előrelépés” a vállalat azon célja felé, hogy prémium szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Az Ethfinex Trustless sikeresen elérte azt a méretbeli szintet, ahol a felhasználók ugyanolyan teljesítményt kaphassanak, mint egy centralizált tőzsdén.

Paolo Ardoino, a Bitfinex CEO-ja szerint a DeversiFi a helyes úton halad a decentralizált pénzügyi világba való áttérés könnyebbé tételében.

A társaság sajtóközleménye szerint az Ethfinex felhasználókat automatikusan migrálják Bitfinexbe, miután 2019. szeptemberében hivatalosan is leállítják. Időközben a DeversiFi új kereskedési eszközöket és funkciókat indít útjára.

A sajtóközleményben leírtak mind szépek és jók, kíváncsian várjuk a megvalósítást.