Visszafizeti az áldozatok veszteségét a dForce az áprilisi incidens után

A dForce DeFI project minden károsultat kárpótol miután 25 millió dollár tűnt el a tárcákból közel 10 nappal ezelőtt. 

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, kevesebb mint két héttel ezelőtt 25 millió dollár értékű kriptopénz tűnt el a dForce tárcáiból egy hekker támadásnak köszönhetően. Pár nappal az incidens után a támadó az ellopott 25 millió dollárból 24-et visszajuttatott a Lendf.Me projekt admin címére, de az ellopott összeg  jelentős részének visszajuttatása ellenére megtartotta a ‘sikerdíját’. Kommentárt azonban nem fűzött a támadó a visszautaláshoz és a lopáshoz sem.

A dForce hétfőn kiadott sajtóközleménye alapján azonban egyetlen felhasználónak sem kell aggódni most, mert mindenkit kárpótolni fognak.

“Az eszközök 90%-a már 24 órán belül visszakerült a felhasználókhoz, a kártalanítást pedig mindenkire kiterjesztettük. A további intézkedésekről pedig rövidesen beszámolunk.” – írt a Twittere a dForce csapata.

Mindao Yang, a dForce CEO-ja egy korábbi blogbejegyzésben már írt róla, hogy a pénzösszeget csapatmunkában sikerült visszaszerezni, ahol a partnereik, a bűnüldöző szervek, a befektetők és a dForce csapata is aktívan részt vettek a felderítő munkában. Szombat óta folyamatosan auditálják az eszközöket egy harmadik fél bevonásával és további kockázat kezelő folyamatokat vezetnek be miközben az ügyfelek pénzét visszahelyezik a tárcákba. Ezen felül a cég dolgozik egy eszköz kártérítési rendszeren is, ahol a felhasználók eszközei visszakerülhetnek a MetaMask tárcáikba miután közösséggel megvitatták az eszköz újraelosztási mechanizmust.

“Miután visszakerültek az ellopott kriptopénzek, mindent hidegtárcában tároltunk. Az eszközök biztonságban vannak és örömmel juttatjuk őket vissza a jogos tulajdonosokhoz” – nyilatkozták már korábban is a dForece-tól.