Digitális eurót akarnak a német bankok

Digitális euró okosszerződés funkciókkal lehet az Európai Unió következő nagy dobása. A Német Bankok Szövetsége reális esélyt lát bevezetésére.

Az egyesület, amit Németország magánbankjai alkotnak, a pénzügyi ágazat egyik fő lobbicsoportja. A ~200 tagos egyesült tagjai között van az összes komolyabb német intézet, köztük a Deutsche Bank és például a Commerzbank is. A héten közzétett új jelentésében felszólította az uniót és a központi bankot a programozható euró kifejlesztésére és bevezetésére. A bejegyzés alapján egy ilyen okospénz “nagy potenciállal rendelkező innovációt” és “a digitális fejlődés következő szakaszát” jelentené.

Az egyesület több bankja a maga részéről kijelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy segítséget nyújt a kezdeményezés megvalósításában, de európai partnerekre lesz szükségük a projektben való együttműködéshez:

“A német magánbankok részt vesznek egy fenntartható és innovatív monetáris rendszer kialakításában. E célból létre kell hozni egy programozható számlát és egy kriptográfián alapuló digitális eurót, valamint biztosítani kell annak kölcsönös átjárhatóságát a fiatpénzzel. Ennek feltétele a programozható digitális euróra vonatkozó közös páneurópai fizetési platform létrehozása.”

A bankszövetség nem sietné el a digitális euró bevezetését, de tisztában van a globális monetáris politika és a pénz digitalizációjával. Különösen nagy figyelemmel követi Kína terebélyesedő nemzeti kriptovaluta projektjét, a digitális jüan fejlesztésére vonatkozó törekvéseket, valamint az amerikai technológiai vállalatok pivotját (Facebook Libra) a fizetőeszközök világába.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük