Digitális jüan hardvertárca debütál Kínában – újabb lépés a bevezetés felé

Kína piacra dobja első hardvertárcáját, amely lehetővé teszi a digitális jüannal történő az internetkapcsolat nélküli offline fizetést.

Egy kínai pénzintézet befejezte a digitális jüan hardveres tárcájának fejlesztését. A Xiong’an hatóságok február 7-án bejelentették, hogy a Hebei Agricultural Bank Xiong’an fiókja elkészítette az első hardvertárcát, amelyet kifejezetten az ország központi bankjának digitális valutájához terveztek. A terméket a Xiongan New Area Párt bizottsága és a kínai jegybank együtt fejlesztette ki Shijiazhuangban.

Kínában az úgynevezett “new area” azokat a városi kerületeket jelenti, amelyeket a központi kormány különleges gazdasági támogatásban részesít. Xiong’an New Area is egy ilyen kerület.

A közlemény szerint az új hardvertárca támogatja az internetkapcsolat nélküli offline fizetést, ami azt jelenti, hogy mobiltelefon használata nélkül is lehet már a tesztelés alatt álló digitális valutával fizetni.

A digitális jüan új hardvertárcája a közelgő kínai újévi ünnepekkel együtt érkezik, és számos előnyt kínál a helyi lakosok számára. Az új megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy ajándékokat küldjenek családtagjaiknak és barátaiknak. A tárca újabb mérföldkövet jelent a kínai digitális jüan elfogadásában. Mint arról korábban beszámoltunk, Xiong’an az első négy régió egyike volt, ahol 2020 áprilisában kísérleti jelleggel bevezetésre került a kínai CBDC. A tárca indítása Xiong’an-ban összhangban áll Kína azon tervével, hogy felgyorsítsa egy új intelligens város építését.

2020 év végén a Huawei technológiai óriás bejelentette, hogy a hamarosan megjelenő Mate40 okostelefonjaiba már integrálja a digitális jüan számára készült hardvertárcát.