Kína központi bankja partnerségre lépett a SWIFT-tel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) együttműködősi megállapodást kötött a People’s Bank of China-val (PBOC).

A SWIFT és a PBOC leányvállalatai, közte a Digitális Valuta Kutató Intézet (DCRI) és a bank elszámoló központja partnerségre léptek, hogy megalapítsák a Finance Gateway Information Services Company nevű céget. Még nem világos azonban, hogy mi az új vállalkozás küldetése. A 2021. február 3-án kelt nyilvános iratok csak azt tartalmazzák, hogy a cég részt fog venni az információs rendszerek aggregációjában, az adatfeldolgozásban és a technológiai tanácsadásban.

A pekingi székhelyű cég 10 millió eurós, azaz 12 millió dolláros kezdőtőkével jött létre. A legnagyobb részvényes a SWIFT, aki 5,5 millió euróval, azaz 6,62 millió dollárral járult hozzá, míg a PBOC elszámoló központja 3,4 millió eurót, azaz 4,1 millió dollárt fektetett be a közös vállalkozásba. Ez az információ a kínai kormány vállalati hitelinformációs ügynökségének, a Nemzeti Vállalati Hitelinformációs Nyilvántartó Rendszer nyilvántartásból derül ki.

A cégnek öt igazgatósági tagja van, köztük Changchun Mu, a DCRI vezetője. Úgy tűnik, hogy a cég jogi képviselője pedig Meilun Huang, a SWIFT kínai fióktelepének vezérigazgatója.

A SWIFT egy évvel ezelőtt nyitotta meg 100%-os tulajdonú leányvállalatát Kínában. Erre azért került sor, hogy támogassa az ország erőfeszítéseit a renminbi fiat valuta nemzetközivé tételére.

A digitális jüan gyors fejlődéséről egy korábbi cikkünkben is írtunk. A valuta hatalmas léptekkel tör előre. A Kínai Mezőgazdasági Bank (ABC) nemrégiben egy innovációs kísérletet indított el, mely által kifejlesztette a digitális jüan bankautomatákon keresztül történő működését. Továbbá az állami tulajdoban lévő China Construction Bank létrehozott egy „Termékinnovációs részleget”. Így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a digitális jüan forgalomba hozatala az elsődleges célok közé tartozik Kínában.

ingyenbitcoin lastbit

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.