Döbbenet!Craig Wright, az önjelölt Nakamoto pert nyert

Craig Wright, önjelölt Bitcoin feltálaló, Faketoshi tegnap megnyerte a Legfelsőbb Bíróságon azt a jogi csatát, amelyet a Bitcoin fehérkönyv eltávolítása érdekében indítottak a Bitcoin.org oldalról.

Az ember azt gondolná, hogy az interneten bárhol bármit elérhetünk, legyen az a Bitcoin fehérkönyve is. A britek számára ez már nem sokáig lesz így, ugyanis a Bitcoin.org-on olvasható dokumentumot hamarosan el kell távolítani.

Craig Wright, ausztrál vállalkozó, aki már évek óta azt bizonygatja, hogy ő a Bitcoin feltaláló, Satoshi Nakamoto, tegnap pert nyert a Legfelsőbb Bíróságon, így a Bitcoin.org oldal kénytelen eltávolítani a Bitcoin fehérkönyvet. Ez az első sikere azon kísérleteinek, amelyekkel azt akarja ellenőrizni, hogy ki ossza meg nyilvánosan a fehérkönyvet.

Tegnap a tárgyaláson a bíró kimondta, hogy “Cøbra”, a Bitcoin.org üzemeltetője köteles a honlapján közzétenni a bíróság döntését, legalább 35 000 font (48 600 dollár) perköltséget fizetni, és eltávolítani a fehérkönyvet az oldaláról.

Wright korábban azt állította, hogy a Bitcoin.org megsértette a szerzői jogait a fehérkönyvvel kapcsolatban, amelyet állítása szerint ő írt, Satoshi Nakamoto álnéven. Wright még mindig azon van, hogy bebizonyítsa, ő a Bitcoin ősatyja, az ezzel kapcsolatos bírósági eljárás pedig javában zajlik, mellyel egyébként a kriptoközösség utálatát vívta ki.

A Bitcoin.org üzemeltető Cøbra azt nyilatkozta a Decryptnek, hogy a végzést még nem kézbesítették. “Ha én ezt követően is fennhagyom a [fehérkönyvet] az törvénysértés lesz” – mondta. Az ONTER LLP jogi cég szóvivője, amely Wrightnak tanácsot adott az ügyben, azt mondta, hogy nem tudják, mikor kézbesítik a végzést.

Simon Cohen, az ONTER LLP ügyvédje nyilatkozatában elmondta: “Dr. Wright nem kívánja korlátozni a fehérkönyvéhez való hozzáférést. Ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy azt az alternatív eszközök, például a Bitcoin Core támogatói és fejlesztői használják.”

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük