Kilőtt a DOGE árfolyama a Tesla bejelentése után

A Tesla nemrég bejelentette, hogy mostantól elfogadja a DOGE-ban történő fizetéseket a webáruházában, aminek következtében kilőtt a mémérme árfolyama.

A milliárdos Elon Musk által vezettet vállalat hivatalosan is integrálta a Dogecoin (DOGE) fizetési lehetőséget az online áruházában. A közlemény szerint jelenleg csak bizonyos termékekért fogadják el a mémérmét fizetségként, amik közzé tartoznak például a Tesla Shopeban található árucikkek. A Tesla platformján a ”rendelés” gomb mellett található DOGE-szimbólumok segítenek a felhasználóknak abban, hogy melyik termékekért fizethetnek a mémérmével. A vásárláshoz elengedhetetlen az is, hogy az ezen szándékkal ide látogatóknak rendelkezniük kell egy Dogecoin-tárcával is.

A bejelentést követően nem meglepően a mémérme árfolyama 21%-kal 0,1685 dollárra emelkedett, és a cikk írásának időpontjában 0,1583 dolláron mozog a CoinMarketCap adatai szerint.

A token növekedésével kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a DOGE-val rendelkező tárcák száma 13,8%-kal növekedett az elmúlt három hónap alatt. Emellett a 100 000 dollárt meghaladó tranzakciók összesített napi volumene megközelítette az 1,5 milliárd dollárt, ami 12%-os növekedést jelent a május 1-jén mért adatokhoz képest. A napi aktív címek száma is nőtt, mégpedig 20%-kal, aminek köszönhetően az aktív tárcák meghaladték a 66 000 darabot. Május 4-től nézve a teljesítményét, a Dogecoin az egyik legjobban teljesítő token lett a kriptovaluták között.

Elon Musk kedvenc mémérméje

A mostani nem az első eset, hogy Elon Musk egyik cége az egyik legismertebb mémérmével próbálkozik. még 2022-ben a Tesla kísérletképpen elkezdte elfogadni a Dogecoint különböző árucikkekért cserébe, mint a Tesla Cyberwhistle, vagy a Giga Texas” övcsat. Ezután a milliárdos másik cége, a SpaceX is integrálta a DOGE-ban történő fizetéseket, így ezen vállalat is elfogadja azt egyes termékeiért.

Az érme esetében többször volt már, hogy Elon Musknak köszönhetően a DOGE árfolyama kilőtt. Emlékezhetünk arra, hogy idén márciusban Musk megjegyzése után, amiben kijelentette, hogy a Tesla egyszer majd el fogja fogadni a Dogecoint fizetőeszközként, az értéke jelentős emelkedésbe kezdett. A milliárdos egy berlini gyárlátogatása során dicsérte a mémérmét, hozzátéve, hogy “egy bizonyos ponton majd elérhetővé kell tennünk” azt.