Dogecoin: Elérheti az árfolyam az 1 dollárt? Mibe fektessünk helyette?

Írásunk idején a Dogecoin árfolyamában erős turbulencia tapasztalható: míg május 21-én a DOGE árfolyama még 0.074-es árfolyasávban mozgott, addig egy nappal később a népszerű kutyusos érme értéke 24 óra elmúltával egészen 0.071 dollárig esett vissza.

Az előző egy hétben a DOGE értéke 1.5 %-ot, míg az elmúlt 30 nap során 9.4 %-ot vesztett értékéből. Ezen túl pedig éves szinten is 14.6%-os veszteséget könyvelhetnek el a token tulajdonosai.

Ennek ellenére a befektetőknek nem feltétlenül kell elkeseredni, hiszen néhány nappal ezelőtt, május 18-án lehetett látni a Dogecoin blokkláncon a valaha mért legmagasabb forgalmat. A megnövekedett érdeklődés elsődleges oka pedig minden bizonnyal az új DRC-20 tokeneknek köszönhető.

Ugyan a lendület megtorpanni látszik, a következő hetek folyamán a Dogecoin befektetői nem ok nélkül számíthatnak pozitív változásra a DOGE árfolyamával kapcsolatban.

Meddig erősödhet a Dogecoin?

Elnézve a DOGE grafikonját, egyértelműen látszik, hogy folyamatosan javuló árfolyamsávban mozog a token értéke. Ami pedig még ennél is jobb hír, hogy a futamnak még odább van a vége.

dogecoin arfolyam majus 21

A képünkön látható 30 napos mozgóátlag (sárga) a 200 napos mozgóátlag (kék) fölé ért. Ezt a jelenséget „golden crossnak, vagy „aranykeresztnek” szokás nevezni. Mint arra nevéből is következtetni lehet, ez a legtöbb esetben kifejezetten pozitív jelenség, és további erősödést szokott maga után vonni.

Korábban az érmének nem sikerült áttörni a 0.075 dolláros (piros) árfolyamszintet. Ennek ellenére valószínűnek tűnik, hogy hamarosan ismét ezen az értéken fog mozogni a DOGE.

A relatív erősségi index (RSI – lila) szerint a lendület egyáltalán nem lassult, ami szintén okot ad a reménykedésre a 0.075-ös ellenállási szint átlépésével kapcsolatban.

Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a Dogecoin blokklánc használata soha nem látott mértékben növekedett.

Minden bizonnyal az történik, hogy a Dogecoin hálózatán tömegek kezdték el a DOGE stakelését annak érdekében, hogy a DRC-20 érmékkel NFT-kel gyártsanak.

Természetesen azt nehéz lenne megmondani, hogy ez a trend meddig fog tartani az azonban látszik, hogy a DOGE-nak még egyáltalán nem áldozott le. Szintén bíztató fejlemény, hogy ezzel a Dogecoin kilépett a felhasználási móddal nem rendelkező mém érmék csoportjából.

Arról pedig már nem is beszélve, hogy szemben a Bitcoin hálózatával, a Dogecoin jelentősen alacsonyabb díjakkal, egyúttal pedig nagyobb blokkmérettel rendelkezik. Ezen tulajdonságok pedig ideális eszközzé teszik NFT-k gyártásához.

Ennek a jelenségnek bár hosszú távon pozitív hatása lehet, egyelőre rövid távon a befektetők nem árt, ha némi árfolyamesésre is felkészülnek.

Utóbbi már csak azért sem árt, mivel egyes kriptobálnák nem kizárt, hogy nagyobb mennyiségű Dogecointól fognak hamarosan megszabadulni.

Ez viszont egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lenne érdemes figyelemmel kísérni a Dogecoint. A DOGE értéke továbbra is erősen túladott, továbbá alulértékelt.

A legnagyobb áttörést egészen biztosan az jelenteni a Dogecoin számára, ha a régóta várt Twitter-partnerség valósággá válna. Számos befektető bízik abban, hogy Elon Musk és a Dogecoin közötti kapcsolat, illetve a Twitter fizetős szolgáltatásainak megjelenésével, hamarosan akár Dogecoin-t is lehet majd használni a Twitteren.

Ha ez megtörténik, abban az esetben a kutyusos érme tulajdonosai mérget vehetnek rá, hogy eddig soha nem látott növekedés veszi majd kezdetét. Más szóval, abban az esetben, amennyiben létrejön a megállapodás a DOGE és a Twitter között, a 0.5, de még az 1 dollár sem elképzelhetetlen!

Ezekbe a projektekbe érdemes befektetni

Mint az látható, az AiDoge árfolyama válaszút előtt áll. Bár hosszabb távon jelenleg úgy tűnik, a növekedésre van nagyobb esély, összességében egy magas kockázattal, egyúttal viszonylag alacsony megtérüléssel kecsegtető befektetés a Dogecoin.

Írásunk további részében három olyan projektet mutatunk be, melyeket mindenképpen érdemes lehet a kriptokereskedőknek megfontolni.

AiDoge

Az AiDOGE a natív $AI érmék segítéségvel könnyen lehet, hogy az idei év legnépszerűbb kezdeményezésével nőheti ki magát. A projekt ugyanis nem kizárólag magával ragadó látványvilággal, hanem egy egészen különleges és innovatív felhasználási móddal is rendelkezik.

Köszönhetően a mesterséges intelligencia és a mémek ötvözésének, az AiDoge képes volt egy eddig nem létező eszközt megalkotni.

Az őkoszisztémában kreditekért cserébe használható mémgenerátorral ugyanis mindössze néhány címszó magadását követően fantasztikus mémeket lehet létrehozni.

Ez azonban még nem minden. A felhasználók szavazhatnak a nekik tetsző képekre, majd minden hónap végén a legnépszerűbb képek alkotói jutalomban részesülnek.

Krediteket két különböző módon is lehet majd szerezni. Egyrészt a natív $AI érmék beváltásával, másrészt a stakelésükkal. Ez az üzleti modell pedig lehetővé teszi, hogy az $AI érmék hosszú távon is képesek legyen megőrizni az értéküket.

Jelenleg az előértékesítés 11.1 millió dollárnál tart, ezért akik fontolgatják a csatlakozást, azoknak érdemes minél hamarabb cselekedni.

Launchpad XYZ

A Launchpad XYZ nagyon egyszerűen fogalmazva egy gyűjtőoldal lesz, amin keresztül pillanatok alatt el lehet majd érni a teljes Web3-világot.

A platform lehetővé teszi a saját kriptotárcája segítségével, hogy a felhasználók egyszerűen tudják élvezni a Web3 által kínált lehetőségeket.

Mód lesz például előértékesítésekhez csatlakozni vagy kereskedni kriptopénzekkel és NFT-kkel, töredékvásárlásokat végrehajtani vagy akár játszani a legjobb P2E projektekkel. Az ökoszisztéma legnagyobb előnye pedig az, hogy mindezt egyetlen tokennel, és egyetlen kriptotárcával lehet majd elvégezni.

Más szóval nem lesz szükség hosszadalmas kriptovásárlásokra és regisztrációkra. Mindössze néhány kattintás után máris részt vehetsz a legjobb play to earn kalandokban, vagy akár egy valódi ingatlannak egy apró darabkáját is meg tudod vásárolni.

Jelenleg az előértékesítés során a fejlesztőknek közel 600 000 dollárt sikerült gyűjteni, így akik csatlakozni szeretnének, azok keresve se találhatnának jobb alkalmat.

Love Hate Inu

A Love Hate Inu rendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző szavazásokkal promithoz tudjanak jutni.

Ehhez pedig nem kell mást tenni, csupán stakelni a rendelkezésre álló érméket, majd a stakelés ideje alatt elmondani a véleményünket különböző közéleti kérdésekről és figurákról.

Jelenleg a feltett kérdéseket az oldal fejlesztői állítják össze, azonban hamarosan már cégek számára is lehetőség lesz kérdőívek elkészítésére. Ennek köszönhetően pedig a felhasználók nem csupán további LHINU tokenhez, hanem különböző partneri ajándékokhoz is hozzá tudnak majd jutni.

https://twitter.com/LoveHateInu/status/1659499247480258561?s=20

A fejlesztők tervei szerint a stakelési platform, illetve a partneri szavazások már idén elérhetővé fognak válni, majd a jövő év elején a Love Hate Inu metaverzumba integrált szavazási rendszere is elérhető lesz.

A Love Hate Inu jelenleg több kriptotőzsdén is elérhető, így az izgalmas LHINU érmék beszerzéséhez nem kell várnod a listázásig.

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**