Végre kimúlt a CBOE dollárban elszámolt bitcoin határidőse

A Chicago Board Options Exchange (CBOE) az imént jelentette be, hogy a csökkenő volumen miatt nem kínál dollárban elszámolt Bitcoin határidősöket kereskedésre. Mivel e típusú bitcoin másodlagos eszközök amúgy is amerikai dollárban voltak elszámolva, a hír sok könnyet nem fakaszt a kriptoközösség berkein belül, sőt, egyesek szerint egyértelmű bikás jel.

A már bevezetett határidősök egyelőre még kereskedhetőek lesznek, legalábbis egészen 2019 júniusáig, mikorra az utolsó is kifut. A tőzsde a közlemény szerint kiértékeli a 2017 decemberében bevezetett bitcoin határidősök teljesítményét és próbál választ találni, vajon érdemes-e a jövőben digitális eszköz (értsd: kriptó) derivatívákat kínálni.

“A CFE nem bocsát ki Cboe Bitcoin (USD) (“XBT”) határidőst kereskedésre 2019 márciusában,” áll a hivatalos bejelentésben.

Akik követik a bitcoin derivatív piacokat, azokat nem lepi meg a döntés. A nagy csinnadrattával a bitcoin hype csúcsán bevezetett instrumentumok 2018 második fele óta folyamatosan csökkenő volument mutatnak miután a hagyományos befektetők inkább a Chicago Mercantile Exchange (CME) szintén dollár elszámolású határidőseit preferálják.

A múlt hónapban éves negatív rekordot állítottak fel a dollárban elszámolt bitcoin derivatívák volumenben. A CME BTC határidőse körülbelül 1.5 milliárd dollár havi kereskedési volument (400 Mrd Ft) jelentett decemberre a CBOE 250 millió dollárjához (66 Mrd Ft) képest.

A CBOE XBT instrumentuma még a 2 milliárd dolláros szintet se tudta hozni 14 hónapos pályafutása alatt mialatt a CME 2018 júliusában közel 5 milliárd dolláros kereskedési volument is regisztrált.

CME Bitcoin határidősök és a CBOE XBT havi kereskedési volumene | TradeBlock

Az XBT zuhanó volumene miatt dönthetett a CBOE-t a kivezetés mellett és engedte át teljes egészében a CME-nek a terepet.

A bejelentést véleményezők szerint azonban a lépés pozitív hatással lesz a kriptopénz piacokra mivel az XBT dollárelszámolású volt.

“Egyszerűen, a folytatás költsége túllépett a $$$ előnyökön,” írta a Twitteren Robin H. Justice. “A hangulatom: jó jel. Minden bitcoin határidős bitcoinban kellene elszámolni ezáltal a belsős erőpénz csalók sokkal kockázatosabbnak és drágábbnak találják, hogy határidősökkel és azonnali piacokkal játszanak és oda vissza.”

Mások szerint a piac csak simán a jobb instrumentumot választotta.

A bitcoin befektető Trace Mayer szarkasztikusan hozzátette, szeretné, ha az árak még sokáig ilyen alacsonyan maradnának, mert szerinte a készpénzelszámolású derivatívák vége elhozhatja a kriptotél végét.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

“Remélem a CBOE az USD elszámolású Bitcoin határidőseivel nem gondolta komolyan azt, hogy egy enyhe kriptotél lassan a végéhez ér,” írta. “Legyen hidegebb! Utóbb a Bitcoin kereskedési a volumen csúcson áll. Következtetésképp, ajándék olcsó BTC a HODLerek utolsó sorának.”

A BitPay társalapító Tony Gallippi ugyanitt szintén úgy kommentálta, hogy ez megalapozhatja a következő ralit mivel a medvepiac és a kriptotél kezdete is az XBT megjelenésével egy időben kezdődött.

Szintén jó hír, hogy a következő bitcoin és altcoin határidősök már kriptoelszámolásúak lesznek: hasonló indítását tervezi a Bakkt, az ErisX, Nasdaq és a CoinFlex is.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.