Bevásárolt a Bakkt hamarosan induló intézményi kriptotőzsde

Az ICE tőzsdéjéről, a Bakktról már korábban is többször írtunk itt a Bitcoin Bázison. És bár még mindig nem a tőzsde debütálásáról kell beszámolnunk, azért vannak történések rendesen: a Bakkt a hetekben gyűjtött 183 millió dolláros befektetői forrásnak már meg is találta a helyét: felvásárolja a Rosenthal Collins Groupot.

A friss beszerzésről a Bakkt CEO-ja, Kelly Loeffler írt hivatalos Medium blogján. Bár az üzlet feltételei nem nyilvánosak, valószínűleg februártól lépnek érvénybe. Ennek kereteiben pedig a startup – melynek tulajdonosa a New York-i Tőzsde felett is rendelkező Intercontinental Exchange (ICE), – a chicagói központú, határidős ügyletek eladásával foglalkozó Rosenthal Collins Group (RCG) egyes eszközeit vásárolta meg.

Rosenthal Collins Group

És hogy kik és mik is a Rosenthal Collins Group? A közel 100 évvel ezelőtt alapított vállalat nemrégiben jelentette, hogy 14 ezer ügyféllel rendelkezik köszönhetően az egyre növekvő brókerhálózatának. A jó expanziós stratégia persze nem ad magyarázatot az esetükben sem mindenre – jókor is kell jó helyen lenni. A Rosenthal Collins Group ugyanis akkor kaszált igazán nagyot, amikor az egyik legnagyobb riválisuk, az MF Global beomlott 2011-ben – azóta pedig egyre jelentősebb vállalattá nőtték ki magukat a piacon.

Kereskedj intézményi kriptotőzsdén. Elindult a Nasdaq európai engedéllyel rendelkező DX.Exchange tőzsdéje

Hogy a legfrissebb beszerzés pedig mit is adhat a Bakkt számára, az nem kérdéses. Mivel az RCG regisztrált FCM (futures commission merchant – határidős jutalék kereskedő) rendszerrel és ehhez kapcsolódó szakértői tudással rendelkezik, ez hosszú távon nagyon sokat jelenthet a Bakkt intézményi kriptotőzsde számára az új ügyfelek felkutatásában.

Loeffler pedig még ezt is hozzátette:

“A tranzakció ráadásul a szabályozási rendszerünknek és az AML/KYC tevékenységeknek is nagy segítséget nyújthat majd. Ezzel több lehetőséget és kontrollt tudunk biztosítani a kereskedőknek és befektetőknek.”

A Bakkt Rosenthal Collins Group megszerzése azért sem meglepő, mert stratégiájuk hasonlóképp épül fel, mint más kriptotőzsdéké – például a Coinbase-é, amely már tavaly bejelentette, hogy azért szeretne megvásárolni egy brókerügynökséget, hogy a felhasználók számára blokklánc-alapú értékpapírt biztosíthassanak.

Amellett viszont, hogy a Bakkt szorgosan építgeti tőzsdéjét az újabb beruházásokkal, az indulásra továbbra is várnunk kell. Decemberben az ICE ugyanis megint bejelentette: újból eltolják a nyitás idejét – immár harmadjára is.

Az első időpont még tavaly novemberre volt kitűzve; most a január 24-ei időponttal kacérkodnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük