Csak úgy röpködnek a dollármilliárdok a blokklánc vállalatokba

A napokban röppent fel a hír, miszerint a világ 100 legnagyobb részvénytársasága közül negyven dollármilliárdokkal támogatja a kriptovalutákkal és a blokklánc technológiával foglalkozó vállalatokat.

A Blockdata kutatásából kiderült, hogy a szóban forgó 40 cég 2021 szeptembere és 2022 júniusa között mintegy 6 milliárd dollárt fektetett kriptovállalatokba. Hozzátették továbbá, hogy a Google anyavállalata, az Alphabet összesen 1,5 milliárd dollárt invesztált a Fireblocks, a Dapper Labs, a Voltage és a Digital Currency Group startupba, amivel elnyerte a blokklánc iparág legnagyobb rajongója címet. A sorban következik a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelő vállalata, mely 1,17 milliárd dollárral gazdagította az FTX, a Circle és az Anchorage Digital cégeket. A harmadik helyen a Morgan Stanley befektetési bank áll a Figment platformba és a NYDIG-be fektetett 1,10 milliárd dollárral.

De az aktív befektetők táborát erősíti a Samsung (979 millió dollárral), a Goldman Sachs (698 millió dollárral), a BNY Mellon (690 millió dollárral), valamint PayPal (650 millió dollárral) is. A felsoroltak közül talán a Samsung az egyik legaktívabb résztvevő, a vállalat ugyanis 13 blokklánc cég között osztotta szét az erre a célra szánt vagyonát.

Összességében a vezető részvénytársaságok 61 kriptovállalatba fektettek be a szóban forgó időszak alatt, melyek közül a legtöbb NFT-kel kapcsolatos megoldásokat, piactereket és gaming szolgáltatásokat nyújt.

Hogy őszinték legyünk, egyáltalán nem meglepő, hogy a vállalati óriások az utóbbi időben minden gondolkodás nélkül fejest ugrottak a blokklánc cégek tengerébe. Felismerték ugyanis, hogy a technológia adaptációja exponenciálisan növekszik, ami megmagyarázza azt is, hogy az iparágban tevékenykedő firmák legtöbbje már többször is felkerült a Forbes listájára.