A Forbes közzétette a 2021-es 50 legnagyobb blokklánc vállalatát tartalmazó listáját

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Immáron harmadik alkalommal készítette el a Forbes az 50 legnagyobb blokklánc vállalatát tartalmazó listáját. A 2021-es rangsor esetében közel a cégek fele újonnan került fel a listára.

Kik kerülhettek fel a listára?

A Forbes listája alapvetően szubjektív alapon került összeállításra. Azonban az mindegyik cég esetében elmondható, hogy bevétele vagy értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. Tehát mindenképpen figyelemre méltó vállalatokról van szó.

Kik jutottak be a Top 50-be?

A listára felkerült számos jól ismert kriptovaluta tőzsde, így a Binance és a Coinbase is. Ezenkívül néhány derivatívákkal foglalkozó tőzsde (például a CME Group) is megtalálható az 50 legnagyobb blokklánc vállalat között.

A fizetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatok közül érdemes kiemelni a Bitcoin-os fizetést lehetővé tevő Square-t, a kriptó iparba betörő PayPal-t és a Bitcoin bankolást támogató Visa-t.

Néhány blokkláncot támogató bank is felkerült a listára. Köztük van a Paxost használó Credit Suisse, valamint a HSBC, amely blokkláncot használ forex kereskedéshez. Az ING Group is kiérdemelt magának egy helyet a listán, mivel amellett, hogy blokkláncot használ, még a pénzmosás elleni előírásoknak való megfelelést is elősegíti. A JPMorgan Chase is benne van a legjobb 50-ben. A cég a bankon belüli tranzakciók felgyorsítása érdekében használja saját Liink blokklánc hálózatát.

A befektetési vállalatok közül az altcoin befektetési alapok indítását tervező Grayscale-t és a Fidelity Digital Assets-t szerepel a listán, mindkét cég Bitcoin befektetési lehetőséget kínál intézmények számára.

A többi cég a listán többnyire adatkezelési célokra használja a blokkláncot, így az IBM, a Microsoft és a Walmart is.

Új cégek a listán

Összesen 21 olyan cég található meg a Forbes legújabb összeállításában, amely nem szerepelt a korábbi 2020-as listán. Ilyen cég például az NBA, a Digital Currency Group, az Oracle, a Boeing és a folyamatosan Bitcoint vásárló MicroStrategy is.

A Top 50-ből azonban több olyan vállalat is lemaradt, amely előkelő helyen szerepelt a tavalyi évben. Lemaradt a legnagyobb blokklánc vállalatok listáról a Facebook, a Google, az Amazon és a SEC-kel viaskodó Ripple is.

Borítókép: Forbes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.