A dubaji pénzügyminisztérium blokklánc-alapú fizetési rendszert indít

A dubaji pénzügyminisztérium a Smart Dubai Office (SDO) ügynökséggel partnerségben blokklánc fizetési rendszer indítását tervezi az Egyesült Arab Emirátusok kormánya számára, adta hírül a helyi Zawya híroldal.

A ‘fizetési egyeztetés és elszámolás’ névre keresztelt platform szeptember 23-án rajtolt és kifejezetten a kormányzati szerveknek, mint a dubaji rendőrségnek, közlekedési minisztériumnak és a dubaji egészségügyi szervezetnek lett kifejlesztve.

A Zawya szerint a dubaji pénzügyminisztérium és az SDO közös platformjának célja, hogy egy transzparensebb kormányzási struktúrát alakítsanak ki az öböl-menti országban a valós idejű fizetési rendszer mellett.

A jelenlegi átutalási rendszer lassú és a Dubaj kormánynak néha akár 45 napjába is beletelik egy tranzakció lebonyolítása a kormányszervei között.

Az új rendszer már használatban van a dubaji víz és elektromos áram hatóságánál (DEWA) és a tudás és humánerőforrás hatóságnál (KHDA), melyek összesen több mint 5 millió tranzakciót bonyolítottak le a rendszer segítségével.

Dr. Aisha Bin Bishr, az SDO vezérigazgatója a blokkláncok kapcsán úgy kommentálta, hogy az “egyik legígéretesebb [feltörekvő] technológiák egyike.”

2017-ben az SDO csoport 308 indulóból elsőként végzett és vihette haza a Városi Projekt Díjat a barcelonai Smart Cities expón és világkonferencián a dubaji blokklánc stratégiáért.

Az okos város projektet Mohammed bin Rashid sejk, Egyesült Arab Emirátusok alelnöke és a Dubaji Emirátusok uralkodója mutatta be még 2013-ban. A kormány, magánszféra és az intézményi szereplők által közösen támogatott projekt célja, hogy okos ökoszisztémát biztosítson a kormányszerveknek, lakóknak és a városba látogatóknak egyaránt.

dubaji pénzügyminisztérium okos város

A Smart Dubai nem csak egy a sok kormány által támogatott kezdeményezések sorában, hanem a projekt, mely segítségével Dubaj biztosítani szeretné helyét a legélhetőbb, legmodernebb városok sorában.

Az Emirátusok alelnöke és a miniszterelnök útjára indította az “UAE Blockchain Strategy 2021” programot melynek a célja, hogy globális vezetővé tegye a város a technológia felhasználás területén.

A dubaji nemzetközi pénzügyi központ júliusban jelentette be együttműködését a Smart Dubai programmal, hogy egy blokklánc-alapú bíróságot fejlesszen ki. A szervezet egyben orvosolni kívánja az Arab Emirátusok jogi rendszerének hiányosságait, mint amilyen a blokklánc-alapú bírósági döntések hitelesítése lesz.

🐋 vagy 🐪? Kérjük, támogasd a munkánk!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.