Hat hónap alatt kétszer annyi a kriptopénzes állás az AngelListen

Az AngelList startup álláskereső portál legfrissebb jelentése szerint duplájára növekedett az elmúlt hat hónapban a kriptopénzes álláslehetőségek száma. 

Kétszer annyi a kriptopénzes állás a piacon

Az utóbbi időszakban a kriptogazdaságról abszolút elmondható, hogy dinamikus változásokon megy keresztül. Nő a kriptopénz elfogadóhelyek száma, miközben a technológia is folyamatosan fejlődik. Nem is csoda, hogy a folyamatos fejlődés mellett a kriptopénzes álláshirdetések számán is tükröződik.

AngelList állások száma megnőtt

Az AngelList legfrissebb jelentése szerint exponenciálisan nőtt a kínálat a kriptopénzekkel kapcsolatos állások kapcsán. A platformon több mint hetvenezer fejlődő cég és startup álláshirdetése található meg, kifejezetten az induló cégekre specializálódva. Most pedig kiderült, egyre több cég keres olyan tehetséges dolgozókat akik a fejlődő blokk-tech szektorban is otthonosan mozognak.

A jelentés szerint 2017 első felében több forrás érkezett a kriptopénzes startupokba mint az egész 2016-os évet együttvéve. A növekvő számú startup pedig egyre több kritopénzes álláslehetőséget nyújt az erre szakosodott munkaerőnek. Megduplázódott a kriptopénzes állás hirdetések száma a platformon is.

Nem csak több, de jobbak is az elérhető munkák

Az AngelList beszámolója szerint több oka is van, hogy miért érdemes ilyen állásokat megpályázni. A meghirdetett kriptopénzes állások ugyanis jobb munkákat ajánlhatnak az érdeklődöknek. A friss technológia mellett, a kriptopénzes állások jutattási csomagja is vonzóbb lehet a pályázók számára.

Többet fizet egy kriptopénzes állás

A szektorban lévő munkák ugyanis mind a technológiai mind pedig a nem technológiával foglalkozó állások területén többet fizetnek. Akár 10-20%-al is magasabb lehet a fizetés egy kriptopénzes állás esetén az iparági átlaghoz képest. Emellett pedig jobbak az egyéb jutattási formák is, elég ha csak a kriptopénz bónuszra gondolunk, mely alapból nagy potenciállal rendelkezik. Sok dolgozó a kriptopénz gazdaságban a fizetése egészét vagy egy részét kriptovalutában kaphatja, mely az árfolyam növekedése esetén jelentős árfolyam nyereséghez is vezethet.

Másrészt a kriptopénzzel foglalkozó cégek sokkal inkább nyitottak a távoli munkavégzés iránt. 22 százalékkal nagyobb az esély a távmunka lehetőségére egy kriptopénzes startupnál. Ez is jelentős motiváló tényező lehet egy állás megpályázása kapcsán.

A kriptopénzes állások nem csak fejlesztőknek szólnak. Bár nyilvánvalóan szükséges egy alapszintű ismeret és tudás a blokklánc technológia és kriptopénz világról, de a cégek szívesen dolgoznak olyanokkal is, akik nyitottak a tanulásra. Amennyiben el szeretnél helyezkedni a szektorban, egy korább összefoglalónkban már írtunk róla, milyen állások közül válogathattok.