Edward Snowden Bitcoint használt 2013-ban a szivárogtatásához

A világ egyik legismertebb szivárogtatójának tartott Edward Snowden nemrégiben egy Twitter posztban felfedte, hogy még 2013-ban bitcoint használt titkosított dokumentumok kiszivárogtatására. Snowden jelenleg tartózkodási engedély birtokában Moszkvában él. Az orosz hatóságok már többször egyértelművé tették, hogy nem fogják kiadni az Egyesült Államoknak. A férfiról lehet tudni, hogy már egy jó ideje aktívan részt vesz a kriptopiacokon, de nem tartja senki az első úttörők egyikének.

Snowden szereti a bitcoint, de nem teljesen elkötelezett

A férfi nézetei és filozófiája egybevágnak a Bitcoin decentralizált világával és most egy tweetből az került ki, már majdnem egy évtizede felhasználója is a hálózatnak. Néhány Twitter-felhasználó kezdte el ismét támadni, hogy szerintük csak felületes ismeretei vannak a bitcoinról. A támadást az váltotta ki, hogy Snowden korábban kritizálta azon befektetési cégeket és befektetőket, amelyek a bitcoin befektetések ellen kampányoltak. Miközben saját maguknak komoly részesedésük van különféle “szemétcoinokban”, ahogy írta.

Snowden Twitter

És ebben a beszélgetésláncolatban említette meg, hogy bár sokan azt hiszik, hogy csak nemrég fedezte fel a bitcoint, ez messze áll az igazságtól. Feltárta, hogy még 2013-ban bitcoinnal fizetett azokért a szerverekért, amelyek lehetővé tették a hatalmas mennyiségű titkosított dokumentum kiszivárogtatását. Azt azért még megemlítette a posztjában, hogy ettől függetlenül nem tekinthető a bitcoin teljesen elkötelezett támogatójának.

Snowden2

Avagy ő nem egy bitcoin maximalista. Snowden már korábban is kirohant az általa csak “szemétcoinoknak” titulált kriptovaluták ellen. Ezek közé például a Shiba Inu vagy Dogecoin sorolható véleménye szerint. Nem mondta azt, hogy senki ne fektessen be ilyen kriptovalutákba. Viszont hangsúlyozta, hogy csak annyit szabad ilyen coinokba tenni, amennyit az ember bármikor képes és hajlandó elveszíteni.