Edward Snowden szerint a spot Bitcoin ETF nem biztos, hogy annyira jó

Edward Snowden sokak számára egy igazi legenda, egy hős, míg a kormányok és hatóságok szemében egy üldözendő bűnöző és hazaáruló. Snowden volt az, aki még a CIA alkalmazottjaként napvilágra hozott olyan dokumentumokat, amelyekből kiderült, hogy az amerikai titkosszolgálatok figyelik az emberek telefonhívásait és internetes tevékenységét az Egyesült Államokban és világszerte.

Snowden szerint nem túl jó, ha a hagyományos pénzügyi szektor belefolyik a bitcoin világába

Amióta Snowden névvel és arccal megtette ezt a lépést, a világ egy részén üldözötté vált. Viszont nagyon sok konferencián tart előadást és véleményét sokra is tartják bizonyos társadalmi körökben. Néhány napja beszélt például a Bitcoin Amsterdam 2023 eseményén. Arra figyelmeztetett, hogy veszélyes, ha a hagyományos pénzügyi szektornak hatalmat engednek a bitcoin felett. Ezt a Bitcoin spot ETF termék jóváhagyási esélyeit latolgatva említette meg. Nagyon elgondolkodtató volt az a gondolata, amelyben arról beszélt, hogy jelenleg a Bitcoin spot ETF csak az árra gyakorolt lehetséges hatása miatt kap akkora fókuszt.

Viszont szerinte nagyon jó lenne, ha az árra ilyennek nem lenne hatása. Mert ez már egyfajta alárendeltséget, alárendelést jelent. Azt tudjuk, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) még mindig nem tudott dönteni a beadott kérelmek ügyében. Legutóbb például a BlackRock kérelmének elbírálását halasztották el más cégek beadványával egyetemben. A legközelebbi határidő, ami köti a hatóságokat, január 10. Ekkorra döntést kell hozniuk az ARK 21 Shares Bitcoin ETF ügyében. A kérdés viszont tényleg jogos. Mi az, amiért még várjuk a spot Bitcoin ETF-eket az árra gyakorolt hatás mellett?