Egy amerikai biztosítónál már kriptoval is fizethetünk a kötelezőért

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ugye szinte minden napra jut egy olyan hír, amely arról szól, hogy éppen melyik nagy befektető vagy vállalat vásárolt bitcoint. És aki vásárol, az sem kis tételben teszi, hiszen legutóbb például Latin-Amerika legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, a MercadoLibre kapcsán írhattunk egy közel 8 millió dolláros vásárlásról. És bár számunkra Magyarországon talán keveset mondanak ezek a cégnevek, összességében azért is jók ezek a hírek, mert a bitcoin növekvő elfogadását és mainstreambe való beilleszkedését mutatják. Most egy San Franciscóban működő startupról, a Metromile nevű cégről lehet írni bitcoin befektetés kapcsán.

A Metromile biztosító is felszállt a kriptovonatra

A Metromile alapvetően autóbiztosításokkal foglalkozik és most több, kriptovalutákat érintő bejelentést tett. A legfontosabb ezek közül talán az, hogy 2021 második negyedévében 10 millió dollárnyi bitcoint vásárol. Ezzel az a célja, hogy újabb választási lehetőséget adjon ügyfeleinek a fizetési módok tekintetében. Hiszen a biztosításokkal rendelkezők mostantól már bitcoinnal is fizethetnek a szolgáltatásért. Sőt, a 10 millió dollárnyi bitcoin lehetővé teszi a Metromile számára, hogy bitcoinban fizessenek a kárigényekért is. A cégvezető szerint minden eszközzel azon vannak, hogy a biztosítás feletti irányítást az ügyfelek kezébe tegyék. Így amellett, hogy bevezették a megtett távolságon alapuló biztosítási díjakat, most már kriptovalutával is lehet majd fizetni és lehet abban pénzt kapni.

A Metromile közleménye szerint ugyanis látják, hogy jelenleg még a kezdeti fázisában van a decentralizált pénzügyek felé történő váltás, de látják a blokklánc technológiában rejlő potenciált is. És pont ezért érdemes odafigyelni ilyen hírekre. Hiszen ez a cég is azért nyitott a bitcoin felé, mert látta, hogy milyen ütemben növekszik a kriptopiac. És a körülötte lévő pénzügyi infrastruktúra. Nagy valószínűséggel egyébként a Metromile az első olyan biztosítási cég, amely a tervek szerint bitcoinban fog fizetni majd ügyfeleinek. Ez tehát egy újabb olyan terület, ahol a kriptovaluták megvethetik a lábukat. Úgyhogy még elképzelhető az is, hogy egyszer majd a magyar autósoknak sem csekken vagy utalással kell teljesíteniük a biztosítási díjukat, hanem bitcoinnal is fizetni tudnak.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.