Egy bálna 78 millió dolláros profitot szerezhetett a Bitcoinok jól időzített eladásával

Egy kriptovaluta bálna jelentős mennyiségű Bitcoint utalt át a Binance kriptotőzsdére órákkal a piac összeomlása előtt, ahogy azt az on-chain adatok mutatják.

kriptobálna utalás

A Lookonchain által szolgáltatott on-chain adatok szerint egy bálna 3100 BTC-t, körülbelül 140 millió dollár értékben mozgatott át a Binance kriptotőzsdén lévő számlájára nem sokkal azelőtt, hogy szerdán az érezhető piaci zuhanás bekövetkezett volna.

A tranzakciós adatok szerint a Lookonchain beazonosította, hogy a tranzakcióból származó nyereség a bálnának 78 millió dollárt hozna, ami 126%-os növekedést jelent.

Nem világos azonban, hogy a bálna eladta-e a tőzsdére helyezett állományát időben vagy sem.

2022. október 6-án ugyanez a bálna 3100 BTC-t vont ki a HTX kriptotőzsdéről. A kivonás idején a Bitcoin árfolyama 20 000 dollár körül volt.

kriptobálna kivonás

A Bitcoin árfolyama szerdán 45 000-ról 40 000 dollárra esett nagyon rövid idő alatt. Piaci elemzők számos lehetséges katalizátorral kapcsolatban találgattak, hogy mi miatt következhetett be a zuhanás. Az egyik ok többek között az lehet, hogy Markus Thielen, a Matrixport munkatársa egy jelentésben azt állította, hogy a SEC elutasíthatja a Bitcoin ETF kérelmeket. Ez ellentmondana a korábbi előrejelzéseknek, hogy akár még januárban jóváhagyhatja a SEC ezeket a pénzpiaci termékeket. Természetesen nem kell elmagyarázni, hogy a pozitív kimenetel akár 50 000 dollár fölé is röpítheti a Bitcoin árfolyamát.