Tömeges exodus a HTX tőzsdén a hackertámadás után

A HTX tőzsdéről több mint 256 millió dollár értékben vonták ki a felhasználók az eszközeiket egy súlyos hackertámadást követően. Ez komoly biztonsági és bizalmi aggályokat vetett fel a kriptovilágban.

Tömegesen 256 millió dollárt vontak ki a HTX tőzsdéről, amely Justin Sun kínai kriptomogulhoz kötődik. A HTX korábbi nevén Huobi volt. Ez a masszív kiutalási hullám éppen abban az időszakban történt, amikor a HTX újraindította működését, miután még novemberben egy jelentős hackertámadás áldozatául esett. Ez a kiáramlás november 25. és december 10. között zajlott le a Defilama adatai szerint. Ez azt mutatja, hogy a biztonsági incidens súlyos pánikot okozott egyes ügyfelek körében.

HTX exodus

A támadás során a HTX 30 millió dollár értékben veszített el kriptotokeneket, ami miatt ideiglenesen leállították a kifizetéseket és a befizetéseket a platformon. A HTX biztosította felhasználóit, hogy kivizsgálják az incidenst és teljes mértékben kompenzálják a hot wallet veszteségeket. Azonban úgy tűnik, hogy a közösség még ezek ellenére is aggódik, és szorosan figyeli, hogy mi történhet még a támadás után.

Justin Sun exit scam terv része?

A HTX mögött álló Justin Sun a jelentések szerint a Poloniexhez és a Heco Bridge-hez is kapcsolódik valamilyen formában. Ezeket a platformokat is novemberben érte hackertámadás. A hackerek körülbelül 134 millió dollárnyi kriptovalutát loptak el a Poloniextől, és 86 millió dollárnyi tokent csapoltak le a Heco Bridge-ről. Ez a sorozatos támadás, amely Justin Sun érdekeltségeihez köthető, kezd gyanússá válni a kriptoközösségen belül. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy exit scam is lehet.

A Justin Sun által indított TRX tokent is vizsgálják jelenleg csalás gyanúja miatt. Az év elején az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) piaci manipulációval vádolta meg Sun-t és cégeit, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

A digitális eszközök befektetői tehát éberen figyelik, hogy a HTX, amelynek átlagos napi kereskedési volumene 1,6 milliárd dollár, hogyan navigál el a hackertámadás utóhatásaiban. A támadást követően a HTX biztonsága és integritása is megkérdőjeleződött. Ugyanis kiderült, hogy a HTX tartalékát főként Bitcoin és TRX tokenek képezték. A kriptoközösség tehát továbbra is éberen figyeli a fejleményeket, hangsúlyozva a robusztus biztonsági intézkedések és az átláthatóság szükségességét a digitális eszközök folyamatosan fejlődő piacán.