Egy Dogecoin bálna majdnem egymilliárd dollár értékű coint mozgatott meg

A tranzakciós adatok azt mutatják, hogy egy Dogecoin (DOGE) bálna csaknem egymilliárd dollár értékű kriptopénzt mozgatott meg, miközben kevesebb mint egy dollár tranzakciós díjat fizetett érte.

A Dogecoin blokklánc-elemző szolgáltató, a DogeChain szerint a mélyen a zsebébe nyúló kriptobefektető 973,01 millió dollár értékű DOGE-t helyezett át két különböző tárcába egyetlen tranzakció során. Az első tárcába 80 millió DOGE-t küldtek 13,78 millió dollár értékben. A második tárca 5,3 milliárd DOGE-t kapott 913,09 millió dollár értékben.
A több száz millió dollár értékű tranzakcióért a Dogecoin bálna mindössze 4,49 DOGE-t fizetett ki tranzakciós díjként. Ez az írás pillanatában körülbelül 0,76 dollár költséget jelent számára.

Doge kriptobálna

A BitInfoCharts szerint a hatalmas utalást kezdeményező kriptobálna a tranzakció indítása előtt a második legnagyobb Dogecoin tárca tulajdonosa volt. A kimenő tranzakció következtében a tárca a 48. legnagyobb Dogecoin címre esett vissza. De még így is jelenleg több mint 236 millió DOGE-t tartogat körülbelül 40,8 millió dollár értékben. A kriptobefektető a DOGE teljes kínálatának 0,1785%-át birtokolja jelenleg.

Elon Musk megint megtolta a Dogecoin szekerét

A bálna azután lendült mozgásba, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a múlt héten az egekbe robbantotta a népszerű kutyatémájú mémcoin árát, miután bejelentette, hogy az elektromos autógyártó elfogadja bizonyos árucikkekért a DOGE-ban történő fizetést. Bár az továbbra sem világos, hogy milyen tételek kaphatók a Dogecoinban történő vásárlásért cserébe.

Elon Musk szerint, akit nemrégiben a Time Magazine 2021-ben az év emberének választott, a DOGE jobb fizetési mód a Bitcoinhoz képest.

A Dogecoinnal végrehajtható teljes tranzakciós forgalom lényegesen több, azaz sokkal nagyobb potenciállal rendelkezik mint a Bitcoin. A Dogecoin enyhén inflációs hatású, de ez az inflációs érték egy fix szám, nem pedig egy százalék. Ez tehát azt jelenti, hogy idővel a százalékos értékben kifejezett infláció valójában csökken. És ez tulajdonképpen jó, mert inkább költésre ösztönzi az embereket, semmint értéktárként halmozzák fel.

Musk bejelentése után a Dogecoin árfolyama december 14-én mindössze két óra alatt 0,15 dollárról 0,21 dollárra emelkedett, ami 40%-os növekedést jelent. A DOGE azóta stabilizálódott, és jelenleg 0,17 dolláron cserél gazdát, ami 19%-os csökkenés a hétnapos 0,21 dolláros csúcsához képest, és 26%-os csökkenés a 30 napos 0,23 dolláros csúcsához képest.