Egy megbízhatóan jósló elemző szerint 2 év múlva 200 ezer dollár lesz egy BTC

A Dave the Wave néven ismert kriptopiaci elemző nemrégiben közzétette azt a sokak szerint realisztikusnak is mondható elméletét, amely a bitcoin árának jövőbeni mozgására vonatkozik. Dave the Wave akkor vált igazán népszerűvé a Twitteren, amikor elég jól előre tudta jelezni a tavaly májusban történt árfolyambedőlést a BTC vonatkozásában. Jelenleg több mint 105 ezer követője van a Twitter oldalán, nekik tette közzé újabb elemzését és jóslatát.

Az ismert kriptoinfluenszer nagyon bizakodó a következő két évet illetően

Az általa közzétett diagram alapján a BTC 2024. májusa környékén képes lehet elérni a 200 ezer dolláros árfolyamcsúcsot is. Dave the Wave szerint jelenleg azt láthatjuk a bitcoin árfolyama esetén, hogy a legalsó támasztási szint meghatározása zajlik. A kriptoinfluenszer a BTC jelenlegi ármozgását 2018-hoz hasonlítja, amikor csökkenő háromszög mintából tört ki az árfolyam. A 2018-as események alapján Dave the Wave úgy gondolja, hogy most zajlik a mélypont meghatározása és a legalsó támasztási szint beazonosítása. Persze már előre üzent a kritikus hangoknak azzal az észrevétellel, amely szerint “az összehasonlítás nem minden, de a semminél több“. Azt is kiemelte, hogy érdemes figyelni a mozgóátlag konvergencia/divergencia (MACD) indikátorát is a havi diagramon.

Bitcoin diagram

Az MACD két különböző periódusszámú mozgóátlag hányadosaként írható le a legkönnyebben. A trendfordulók beazonosítására használják. Eszerint az indikátor szerint a hónap végére a bitcoin árfolyama elérhet egy támasztási területet. Jelenleg a bitcoinnal éppen csak valamivel a 0.382-es Fibonacci-szint felett kereskednek. Ez a terület 2014-ben és 2018-ban is a medvepiacok mélypontját jelentette. Az elmúlt pár napban a bitcoin árfolyama elég stabil tudott maradni, a cikk írásakor 30 ezer dollár körül kellett fizetni egy coinért.

MACD