Egy fiatal srác története, akinek a Bitcoin változtatta meg az életét

El Salvador nyugati részén található Concepción de Ataco kisváros szívében elő Gerardo Moran nevű fiatalember életét teljesen megváltoztatta a Bitcoin.

Amikor 2021 szeptemberében El Salvadorban a bitcoint törvényes fizetőeszközzé nyilvánították, Gerardo élete drámai fordulatot vett. A fiatal srác már 11 éves korától kezdve az építőiparban és a turizmusban dolgozott napi mindössze 6 dollárért. A bitcoin bevezetése azonban felkeltette figyelmét, szomszédjai ellenállása és szkepticizmusa ellenére meglátta a lehetőséget a „mágikus kriptopénzben”. Úgy döntött, hogy kilép a megszokott környezetéből, otthagyja építőipari munkáját és elmerül a Bitcoin világába. Később maga is rádöbbent, hogy a kriptovaluta körüli félelem nem magával a BTC-vel, hanem az ismeretlennel kapcsolatos: ez a felismerés pedig arra a meggyőződésre vezette, hogy az oktatás lehet a kulcs a félelem leküzdéséhez.

Amikor iskolája bevezette a Bitcoin kurzust (Bitcoin Diploma), Gerardo azonnal megragadta a lehetőséget, tanárának köszönhetően pedig kitűnően teljesített a program keretében. Elkötelezettsége és szenvedélye egyáltalán nem maradt észrevétlen, 60 diák közül ugyanis őt és egy diáktársát választották ki, hogy maguk is tanárok legyenek. Ma Gerardo büszke pedagógus El Salvadorban; munkája elmondása szerint olyan ajtókat is megnyitott számára, amelyeket soha nem gondolt volna lehetségesnek. Találkozott például a „My First Bitcoin” (vagy ahogyan El Salvadorban hívják: „Mi Primer Bitcoin”) mögött álló csapattal, szülővárosában pedig ő vezeti a Bitcoinról szóló oktatást, illetve a Bitcoin Diploma kurzust is ő tanítja a végzős diákoknak.

Gerardo számára a Bitcoin több mint egy kriptovaluta: a szabadságot jelenti az egyének és az ország számára. A fiatal srác hihetetlenül inspiráló, kora és tapasztalatlansága ellenére pedig eltökélt abban, hogy megmutassa az embereknek, mi is valójában a Bitcoin.

Forrás

Kapcsolódó cikkeink: