Egy koreai kripto tőzsde CEO- t több mint 2 millió dollárral vertek át

 Nem csak a hétköznapi emberek eshetnek áldozatul a kriptopénzes csalásoknak. Egy kripto tőzsde CEO-t hamis bankjegyekkel vertek át.

Több, mint 2 millió dollárral verték át a tőzsde vezetőjét

Hamis euró bankjegyekkel verték át a tőzsde igazgatótBár sokan azt gondolják, hogy a milliomosok, sőt egy kriptopénz tőzsde igazgatója biztos mindent tud a pénzről, valójában azonban ez közel sincs így. Csalások és átverések áldozata bárki lehet, ha nem elég körültekintő. A dél-koreai üzletember most több, mint 2 millió dollárnak megfelelő bitcoinnal lett szegényebb egy csalás miatt a France24 cikke szerint.

Az ügylet már a legelején gyanút kellett volna, hogy keltsen. Egy gazdag befektető kereste fel a dél-koreai tőzsde CEO-ját, hogy 2,3 millió dollár összegű bitcoint vásárolna. Az ügyletet azonban készpénzben szerette volna rendezni a francia Riviéra egyik luxus hotelében.

A tőzsde első emberét eredetileg azzal keresték meg, hogy befektetnének a kriptopénz tőzsdébe. A tárgyalások megkezdése után azonban másfelé kanyarodott az üzlet. Befektetés helyett nagy összegű bitcoint szerettek volna vásárolni az igazgatótól készpénz fejében.

Franciaországi luxus

100 ezer dolláros órában kapták elA dél-koreai üzletember júliusban utazott Franciaországba, hogy a szerb befektetővel találkozzon. A megbeszéltek szerint a tranzakcióra sor is került Nizzában, ahol a tőzsde igazgatója 500 eurós bankjegyekben kapta meg a bitcoinért járó összeget. Sajnos a tranzakciót az előtt indította el az üzletember, hogy megbizonyosodott volna valóban a megfelelő összeget vette át készpénzben. Kiderült ugyanis a bankjegyek alaposabb tanulmányozása után, hogy valójában hamis euróban fizetett az ügyfél.

Az áldozat értesítette a rendőrséget és feljelentést tett a szerb férfi ellen. A helyi hatóságok végül július végén elfogták a gyanúsítottat Cannesban. A csaló éppen a gazdagok fényűző életét élte Dél-Franciaországban luxus autójával és 100 ezer eurós órájával, amikor a rendőrség lecsapott rá. A bíróság csalás és szervezett bűnözés megalapozott gyanúja miatt emelt vádat a férfi ellen az AFP ügynökség jelentése szerint. A rendőrség továbbra is keresi a férfi tettestársait.

Az ellopott bitcoinról azonban nem közöltek semmi hírt a hatóságok. Vajon mekkora összegű kriptopénz lehet bűnözők kezében hasonlóan elkövetett hibák miatt, amit az áldozatok nem is jelentenek a hatóságoknak…?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük