Egy óra alatt 1500 dollárt dobott le magáról a BTC, már kezd magára találni

A BTC árfolyama az esti órákban 1500 dollárt veszített értékéből és egészen 8100 dollárig korrigált. Azóta az árfolyam (2018.09.25 – 1:10) kezd magára találni és 8700 dolláron kereskedik.

Az altok még rosszabbul szerepeltek, a bitcoin SV és a bitcoin cash 20+ százalékot vesztett értékéből.

BTC árfolyama, 1H nézet, CEX.IO | TradingView

A szeptemberi hónap különösképp kegyetlen a befektetőkhöz, hiszen a hónap eleje óta folyamatosan veszít értékéből a vezető digitális pénz.

A CoinMarketCap adatai alapján az altcoinok rosszabbul muzsikáltak mint a BTC, aminek hatására a bitcoin dominancia újra a 70%-ot közelíti.

Egy lehetséges indok a még kriptovalutás berkekben is intenzív és gyors esésre, hogy a BitMEX-en az esés órájában megszaporodtak a long pozíció likvidálások és margin callok. Különösen az esés indulásakor, este 8 óra után nőtt a long pozíciózárások volumene. Az elmúlt 6 órában több mint 600 millió dollárnyi pozíciót zártak a traderek a legnagyobb bitcoin határidős piacon.

Jobb oldalt a táblázatok mutatják, hogy este 8 után megszaporodtak a long pozíciózárások. | DataMish

Hozzá kell tenni, amennyiben igaz az elmélet, hogy a bitcoin hashráta mozgása előrejelzi a BTC árfolyammozgását, akkor számítani lehetett a zuhanásra, mivel tegnap a Bitcoin hálózat hashrátája mintegy 40 százalékkal esett még szeptember 23-án.