Egy virginiai technológiai vállalat már bitcoinban ad fizetést

A Virginia államban lévő Sequoia Holdings technológiai vállalat lehetővé tette a munkavállalói számára, hogy fizetésük egy részét bitcoinban, ethereumban és bitcoin cash-ben kapják meg.

A virginiai székhelyű Sequoia Holdings, szoftverfejlesztő cég bejelentette, hogy alkalmazottai a havi bérük egy részét valamilyen kriptovalutában, mint például BTC-ben, BCH-ban és ETH-ban kaphatják meg. A hivatalos bejelentés szerint a Sequoia alkalmazottai közül sokan lelkesen támogatják a kriptovalutákat és kifejezetten örülnek a vállalat innovatív kezdeményezésének. A technológiai cég egy bérszámfejtő társasággal működik most együtt azért, hogy a dolgozók gond nélkül átvehessék a virtuális valutában utalt bérüket a kötelező adók megfizetése után.

Korábban Russell Okung, az American National Football League (NFL) Carolina Panthers játékosa bitcoinban kérte az éves jussát, mellyel ő lett az NFL első olyan játékosa, aki a 13 millió dolláros éves díjának 50%-át a világ vezető kriptovalutájában kapta meg. A hivatalos bejelentés szerint Okung a 6,5 millió dollárhoz egy Zap nevű startupon keresztül jutott hozzá. Okung egyébként nagy támogatója a digitális pénzeknek. Az NFL játékos már többször tett közzé olyan tweeteket, melyben a kriptovalutákat éltette. A közismert sportoló azért kérte az éves fizetésének felét bitcoinban, mert szerinte rendkívül aggasztó az amerikai dollár helyzete. Okung ezzel kapcsolatban azt írta a Twitteren: “Évente kereshetsz X összeget, és nézheted, ahogy az infláció következtében semmit sem ér vagy a nehezen megkeresett pénzedet megvédheted a bitcoin segítségével.”

A dolgozók örülnek a kriptofizetésnek

A Sequoia legutóbbi közleményében azt írta: “Izgatottak vagyunk, hogy a csapatunk tagjainak ilyesféle előnyt biztosíthatunk. Alkalmazottaink közül sokan lelkesen támogatják a kriptovalutákat, és örömmel segítünk nekik abban, hogy nyereségre tegyen szert ebben az eszközosztályban. A kriptovaluta a hagyományos befektetések, például a részvények és a kötvények fontos alternatívájaként jelent meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a csapat tagjainak lehetőséget adhatunk arra, hogy kriptopénzekbe fektethessék pénzüket, és megtakarításuk legyen.”

A bitcoin és a többi kriptovaluta iránti kereslet jelentősen nőtt az elmúlt hónapokban. Világszerte egyre több vállalat használja a digitális pénzeket fizetőeszközként. A kereslet növekedése jelentős áremelkedést eredményezett a bitcoin esetében az elmúlt 13 hónapban. A bitcoin 7000 dollár körüli árszinttel kezdte a tavalyi évet és 2020-ban 300%-os növekedést ért el. A BTC 2021. január első felében 40 000 dollár fölé ugrott, habár az elmúlt napokban csaknem 20%-ot esett.