Egy újabb török kriptotőzsde zárja be kapuit, Erdogan terve működik?

A Coinzo, Törökország egyik legjelentősebb kriptotőzsdéje megszünteti kriptovaluta kereskedési platformját. A vállalat továbbá közölte, hogy weboldaluk a következő 6 hónapban még aktív marad, hogy felhasználóik lehívhassák a még meglévő kriptovalutáikat.

Bezár a Coinzo. Ez azt jelenti, hogy Törökország egy újabb kirptovaluta kereskedelmi platformja húzza le a rolót, Ankara kriptovaluták ellen indított „háborújának” köszönhetően.

A platformon tett bejelentésében a Coinzo felhívta ügyfelei figyelmét, hogy minél előbb hívják le meglévő digitális eszközeiket, mindezt anélkül, hogy bármiféle nyomós okot adtak volna a felület lekapcsolására.

Úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük digitális eszközszolgáltatónk (kriptotőzsde) szolgáltatását.”

A vállalat emellett hangsúlyozta, hogy ügyfeleik gond nélkül bejelentkezhetnek fiókjaikba és lehívhatják kriptovalutáikat, viszont a vételi és eladási opciók már nem lesznek elérhetőek.

A Coinzo biztosított mindenkit arról, hogy ügyfélszolgálatuk továbbra is a felhasználók rendelkezésére áll, és a kifizetések jóváírása egy héten belül mindenkinél megtörténik.

A tőzsde azt is bejelentette, hogy a török lírában történő kereskedést felfüggesztette, így a vállalat saját tokenét, a Coinzo-t kell a klienseknek használniuk. A Coinzo tokeneket (CNZ) a legutóbbi tranzakciós árfolyamon (1.516 líra/coin) írják jóvá.

Az Izmír városában székelő vállalat, Törökország 5 legnagyobb tőzsdéjének egyike, derül ki a Diken török hírportál jelentéséből.  Az oldal egy jelentésre hivatkozva állítja, a tőzsde napi regisztrált kereskedelmi volumene meghaladta az 500 millió lírát (több, mint 55 millió amerikai dollár).

Két másik kriptovaluta tőzsde, a Thodex és Vebitcoin is megszüntette tevékenységét az év elején, miután Törökország Központi Bankja (TCMB) betiltotta a kriptovalutákkal történő kereskedést. A török elnök, Recep Tayyip Erdogan szeptemberben bejelentette, hogy Törökország „harcban áll” a kriptovalutákkal.