Egy vállalat, ami a jövő pénzére gyúr

A svájci ProtonMail e-mai szolgáltató november 16-án tette közzé, hogy az évek során egyetlen bitcoint (BTC) se váltott át készpénzre. A ProtonMail prémium szolgáltatásaiért lehet bitcoinban is fizetni.

Ezt egy tweetben közölte a vállalat miután az egyik vásárlójuk arról panaszkodott, hogy bűnösnek érzi magát amiért bitcoinban fizetett a ProtonMail számlázási szolgáltatásáért ahelyett, hogy csak ülne rajta és várná az áremelkedést (ezt nevezzük a zsargonban hodlizásnak, az angol ‘hold‘ szó elírt változata után).

‘Nincs gond, majd mi HODLIZUNK helyetted’

A válasz meglehetősen frappánsra sikeredett a BitRefill bitcoin ajándékkártya egyik vezetőjének tweetjére, aki arra kérte a Twitter kriptoközösségét, hogy “Kérlek benneteket, ne állítsátok a bitcoinjaitokat munkába”, magyarán ne költsétek el.

Erre jött az egyik user válasza, miszerint ő a ProtonMail számlázási szolgáltatásáért bizony bitcoinban fizetett. A válasz pedig már a ProtonMailtől jött, ami kijelentette, a felhasználó nevében tartja (hodlizza) a bitcoint megjegyezvén, hogy már évek óta egyet se értékesítettek.

A teljes tweetfolyam itt olvasható angolul és ha kedvet kapták követni minket a Twitteren is, azt itt teheted meg:

A ProtonMail már évek óta elfogad BTC-t prémium szolgáltatásaiért

Noha ez elsőre nem is olyan könnyű kitalálni a prémium számlát nyitni kívánó ügyfelek számára. De lehetséges, sőt még az ingyenes opciót használók is frissíthetnek bitcoinnal a prémiumra.

A reklám bekezdésünk után az is kiderült, hogy a ProtonMail adományokat is elfogad bitcoinban és a mai napig több mint 200 bitcoint, azaz több mint 520 millió forintot hodlizott össze az adakozó kedvű felhasználóktól. A svájci e-mail szolgáltató a múlt évben még egy saját token kibocsátását is fontolgatta, ám e tervét egyelőre – látszólag – jégre tette.