Egyetemi blokkláncképzés indul Magyarországon

Végre itthon is haladunk a korral: 2019 szeptemberében indul Magyarország első blokklánc szakemberek képzésére fókuszáló szakirányú továbbképzése az Edutus Főiskola budapesti kampuszán.

Szükség van a blokklánc technológiát jól ismerő szakemberekre

Ahogy arról korábban írtunk, egyre nagyobb igény van a munkaerőpiacon a blokklánc technológiát jól ismerő szakemberekre Magyarországon és globális szinten is. Eddig azonban nem csak, hogy Magyarországon, de Közép-Európában sem volt lehetőségünk egyetemi szinten tanulni a technológiáról. Ezen fog most változtatni az Edutus Főiskola. Itt szeptembertől általános blokklánc szakember képzést indítanak.

Némethné Dr. Gál Andrea rektor elmondása szerint a főiskola folyamatosan figyeli a nemzetközi trendeket. Ezek közül is az egyik legjelentősebb trend természetesen a blokklánc technológia és a kriptovaluták. Ezek adaptálása a pénzügyi, technológiai és gazdasági szektorokban is folyamatosan terjed. Az egyetem így az olyan nagy presztízsű oktatási intézmények példáját követi a szak elindításával, mint az amerikai Massachusetts Institute of Technology. Ők szintén biztosítanak blokkláncra fókuszáló képzéseket.

Mielőtt azonban valaki azt kezdené el vizionálni, ahogy egy őszes hajú professzor poroszosan magyaráz a szorgalmasan és csendben jegyzetelő diákoknak, nyugodjunk meg, nem erről van szó. A blokkláncképzés nagyon nagy hangsúlyt helyez a gyakorlatorientáltságra és a valós piaci igények kielégítésére. Céljuk az, hogy olyan szakembereket képezzenek ki, akik rendelkeznek a szükséges gyakorlattal és tudással ahhoz, hogy a valós életben is tudják segíteni a blokklánc technológia minél szélesebb körű adaptációját mind Magyarországon, mind globális szinten.

A blokkláncképzés gyakorlati oktatói között pedig olyan kriptoprojektek szakembereit találhatjuk, mint a konferenciaszervező Blockchaineum, a Solidity Services vagy az NLV8.

A jelentkezés most márciusban indul, a képzés maga 2019 szeptemberétől. Természetesen, aki részletesebb tájékoztatást szeretne kapni a képzésről, az látogasson el a főiskola honlapjára vagy kattintson ide.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük