Egymillió dollár az IBM vezető bitcoin célárfolyama

Jesse Lund, az IBM blokkláncokért és digitális fizetőeszközökért felelős osztályának vezetője szerint a bitcoin (BTC) hosszú távon eléri az egymillió dollárt.

Lund a bitcoin célárfolyamáról a Think Conference IBM rendezvényen beszélt.

Az IBM vezető felhívta a figyelmet arra a meglátására, hogy minél magasabb egy kriptoeszköz árfolyama, annál nagyobb hasznossággal rendelkezik. Szerinte pontosan ezért az emberek jobb, ha elfelejtik az árfolyammozgásokat és helyette a hasznosságra fókuszálnak.

“Ha a bitcoin árfolyama magasabb lenne, akkor nagyobb lenne a likviditás a hálózaton és sokkal másképp néznének ki a beszélgetések a bankokkal,” magyarázta.

Azt is hozzátette, a spekulátorok csak ártanak a kriptovaluták árfolyamainak mert rossz oldalról közelítik meg azokat.

Később az interjú során Lund egy elképesztő, de egyben logikus predikciót is bedobott a bitcoin árfolyamával kapcsolatosan. Megjegyezte, az árfolyam újévre elérheti az 5000 dollárt. Ám a hosszú távú bitcoin célárfolyama ettől jóval eltér.

“Hosszú távon nézem az eseményeket. […] Ami visszavezethető a hálózat hasznosságáról és a magasabb árfolyamokról mondottakra. Egy napon a bitcoint egymillió dolláron látom. Kedvelem ezt a számot, mivel ha a bitcoin egymillió dollár, akkor a szatosi [a bitcoin legkisebb egysége, 1 BTC = 100 000 000] paritáson lesz a pennyvel. Azt jelentené, hogy a hálózat likviditás 20 000 milliárd dollár lenne. Gondolj csak a 20 000 milliárd dolláros likviditásra és hogyan változtatná meg a vállalati utalásokat.”

Lund szerint ha a bitcoin árfolyama magasabbra szökik, akkor a bankok komolyabban fogják venni. Amikor ez megtörténik, akkor növekedni fog a token hasznossága, az fundamentális értéke: ami a jóval olcsóbb utalások ígérete. Mind az IBM, mind az R3 Corda azon dolgozik, hogy olyan megoldásokkal jöjjön ki, mely olcsóbb és gyorsabb nemzetközi digitális eszköztranszfert tesznek lehetővé.

2019-ben több hasonló megnyilatkozást is olvashattunk. Januárban Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja állt ki mellszélességgel a bitcoin mellet, pár nappal korábban pedig Elon Musk nevezte briliánsnak. Az 5000 dolláros év végi árfolyam ugyan sokak számára tűnhet csalódásnak, de az legyen a spekulátorok baja.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük