Elon Musk szerint “briliáns” a bitcoin

A Tesla és a SpaceX vezér, Elon Musk szerint a bitcoin és a kriptopénzek mögötti technológia egyszerűen briliáns.

Briliáns a bitcoin

Egy podcast interjúban nyilatkozott Musk kedden, ahol megosztotta a nyilvánossággal a véleményét. Elmondása szerint a kriptopénzek valós alternatívái lehetnek a hagyományos pénzügyi rendszernek.

Az interjút az ARK Invest befektetési cég készítette Elon Muskkal, ahol a cégeinek jövőjéről kérdezték. A kérdések között pedig felmerült az is, hogy mondja el a véleményét a kriptopénzekről.

“A kriptopénzek átlépnek a valuták ellenőrizhetőségén. A készpénz idővel kimegy a divatból. A kripto sokkal jobb értékközvetítő eszköz összehasonlítva egy darab papírral. A bitcoin technológiai struktúrája briliáns.” – hangzott el Elon Musktól az interjú során.

Még nem tudja integrálni a saját cégeiben a kriptopénzeket

Musk azt is elmondta, hogy a kriptopénz iparág bizonyos vonásai miatt még nem tudja a cégeibe bevonni a kriptopénzeket és a blokklánc technológiát. Beszélt a kriptopénzek problémáiról is.

A bitcoin esetében felvetette, hogy szerinte túl nagy számítási kapacitás szükséges a megosztott főkönyv fenntartásához. Túl energiaintenzívnek nevezte a bányászat folyamatát. Éppen ezért, mint egy olyan cég számára, mint a Tesla, amely a fenntartható energia elterjedését tűzte ki célul, nem lenne jó dolog, ha az erőforrásait a kripto iparágban kamatoztatná.

“Túl sok energia kell egy bitcoin előállításához.”

Nem először nyilatkozik a kriptopénzekről Musk

Elon Musk már régóta foglalkozik a kriptopénz témával, már több alkalommal megosztotta a véleményét a bitcoinnal és altcoinokkal kapcsolatosan.

Elon Musk felrobbantotta a TwittertTavaly októberben egy különös üzenetet írt ki a Twitterre, hogy bevásárol majd bitcoinból, de  mint később kiderült, ezt csak viccnek szánta. Pedig korábban még az is felmerült, hogy az Teslát ICO-ból is kivásárolhatná, ha ki szeretne vonulni a piacról.

Elon Musk személye körül sokszor jelentek már meg kriptopénzes csalók is. A Twitteren időről időre felbukkannak olyan csaló álprofilok, melyben Musknak adják ki magukat. Ezeken a profilokon keresztül pedig kriptopénzeket csalnak ki a gyanútlan áldozatokból. Fontos kiemelni, hogy sem Elon Musk, sem pedig más jelentős média személyiség nem szokott ingyen bitcoint vagy más kriptopénzt osztogatni, szóval senki ne dőljön be az átverésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük